2020-02-12 58 views
終於又再黎左呢間食燒味飯~朋友話食過幾次鹽香雞都好食,所以今次又黎陪佢食啦~今日既湯係茶樹菇栗子粟米蘿蔔湯,呢到既湯成日都好足料,今次仲要有我好鐘意既茶樹菇!不過我覺得今日既湯咸左少少,但朋友就話好好飲~先黎係朋友想試左好耐既醉雞卷,賣相幾靚,而且真係每舊雞卷上面都有一粒杞子哈哈!雞卷都幾入味,酒味香濃,肉質算係紮實,但唔會鞋。雞皮都滑,而且睇到佢肥肉唔多。朋友話杞子加左落去有少少甜,令到雞卷變得更好食!跟住係梅子燒鴨,絕對比我平時食到既鴨肉好食!出面啲鴨肉雖然肉味濃,但係我基本上無點食到過唔鞋既肉。。。呢間就真係唔會鞋啦。皮方面可能會有人覺得唔夠脆,但係我覺得就幾剛剛好,少少脆得黎唔會好熱氣。今次既鹽香雞好夠味,朋友甚至話雞翼位有啲太咸。其他部份既味道剛剛好,而且同之前一樣皮肉都好滑~~~唔算太肥可以連皮食!跟餐既白飯仲可以轉米粉,米線之類既粉麵,唔想食飯既朋友都可以揀下其他野做主食。不過有湯就無飲品~睇下個人口味想飲咩啦!

2020-02-10