2023-07-02
係一間充滿打卡位嘅咖啡屋,啱晒一班八婆去打卡食飯。我嗰日就係晏晝去,本身冇book到台都擔心會唔會要等好耐,但好彩又有位。個人覺得日頭去會好啲因為打卡啲燈光會靚啲同唔需要等咁耐。因為好似之前聽啲朋友講話都好爆。三品拼盤(兩冷一熱)我最鍾意樣樣嘢都可以試少少,又唔會驚好爆,啱晒我呢啲細食嘅朋友。但男仔可能會驚唔夠飽,可能要打定個底。晴富士·三文魚鬆飯團🍙(藍:蝶豆花)將個飯團🍙整到成個富士山🗻咁嘅樣,唔同顏色就代表唔同嘅餡,而唔同顏色係用唔同嘅食物顏色整出黎。大家可以放心食用😌冷:櫻花🌸蝦辣醬冷奴、柚子醋沙律🥗柚子蘿蔔漬熱:牛肉薯仔壽喜燒飲料:matcha latte 甜品:抹茶可麗露因為太飽所以同朋友share一個,本身以為佢會好乾好好硬,因為係焦糖外脆,點知中間都好濕潤,口感煙韌😋😋除咗嗰啲幾多品拼盤之外,佢地都有shop 買啲週邊日系。如果係咖啡屋消費keep單好似係有折添係一間充滿打卡位嘅咖啡屋,啱晒一班八婆去打卡食飯。我嗰日就係晏晝去,本身冇book到台都擔心會唔會要等好耐,但好彩又有位。三品拼盤(兩冷一熱)晴富士·三文魚鬆飯團🍙(藍:蝶豆花)將個飯團🍙整到成個富士山🗻咁嘅樣,
三品拼盤(兩冷一熱)
晴富士·三文魚鬆飯團🍙(藍:蝶豆花)
冷:櫻花🌸蝦辣醬冷奴、柚子醋沙律🥗柚子蘿蔔漬
熱:牛肉薯仔壽喜燒
飲料:matcha latte
甜品:抹茶可麗露
三品拼盤(兩冷一熱)
晴富士·三文魚鬆飯團🍙(藍:蝶豆花)
將個飯團🍙整到成個富士山🗻咁嘅樣,唔同顏色就代表唔同嘅餡
冷:櫻花🌸蝦辣醬冷奴、柚子醋沙律🥗
因為柚子酸酸地成個感覺好清新
熱:牛肉薯仔壽喜燒