2018-06-13
聽朋友介紹過呢間餐廳,由於我唔係住喺屯門,所以平時都冇乜機會黎。今日咁啱黎開呢頭,於是幫襯一下。餐廳唔算好難搵,附近有幾間餐廳,門口有兩個公仔,以bb做主題,幾得意。粉紅色嘅招牌上面寫住餐廳嘅名稱,非常搶眼。1) 芥末蜜糖雞翼 (⭐⭐⭐⭐⭐)香甜蜜糖味加上芥末,配搭新鮮。芥末唔會好辣。雞翼一共有六隻,賣相超吸引,作為餐前小食係唔錯嘅選擇。2) 雪中送蛋 (⭐⭐⭐⭐⭐)名稱幾特別,其實係意粉嚟嘅。意粉有煙肉、蛋、蘑菇、洋蔥嘅材料,食到香濃嘅煙肉蘑菇味。點意粉係因為夠飽肚,特別係呢啲意粉份量都幾大,幾抵食。3) 手撕雞沙律 (⭐⭐⭐⭐⭐)我哋點咗沙律作為前菜。雞沙律配胡麻醬,口感一流。沙律汁嘅份量適中,鍾意食沙律嘅就推介點呢款啦。4) 妙脆曲奇 (⭐⭐⭐⭐⭐)特色朱古力飲品主要有三款,妙脆曲奇由曲奇同埋忌廉混入朱古力奶,出面少啲機會飲到,30幾蚊不妨一試。最後埋單大概250蚊兩個人,價錢合理,第時都可以再嚟。最後附個餐牌俾大家參考一下:
1) 芥末蜜糖雞翼 (⭐⭐⭐⭐⭐)
芥末蜜糖雞翼
2) 雪中送蛋 (⭐⭐⭐⭐⭐)
雪中送蛋
3) 手撕雞沙律 (⭐⭐⭐⭐⭐)
手撕雞沙律
4) 妙脆曲奇 (⭐⭐⭐⭐⭐)
妙脆曲奇
最後埋單大概250蚊兩個人,價錢合理,第時都可以再嚟。
最後附個餐牌俾大家參考一下: