2022-11-12
呢個係我人生寫嘅第一個食評所以要用一個比較有記念性嘅標題。今日行過灣仔 一心諗住到OVO睇傢俬家品 因為知道有唔同嘅東南亞風格的傢俬產品,而最欣賞這店傢俬部分的空間感及氛圍都仿如熱帶地方,尤其啲鳥雀聲。其後離開時見CAFE在旁 就入座初嚐。ORDER了- 四重芝士impossible Meat肉醬扁意粉- 芝士西蘭花🥦- 甜品楊枝甘露初嘗impossible meat,等緊製作時,Google有關資料發現原來Impossible Foods和Beyond Meat係兩大專門研發和製造植物肉的公司,算是植物製造肉市場中的兩大龍頭。兩者都係以保護環境拯救地球,同時不失肉類口感味道為前提而設計產品。植物肉的味道同真肉的確相似,平時我覺得坊間嘅肉醬意粉都偏燶偏濃味偏鹹,而且比較油,呢一次我品嘗到一道味道適宜,沒有油膩感!由於初嚐植物肉體驗幾好,區使我想將呢個感受作為人生第一個食評🤓TASTE GOOD ~Btw芝士西蘭花🥦真心好味 。
所以要用一個比較有記念性嘅標題。
其後離開時見CAFE在旁 就入座初嚐。
ORDER了
- 四重芝士impossible Meat肉醬扁意粉
- 芝士西蘭花🥦
- 甜品楊枝甘露
發現原來
Btw
芝士西蘭花🥦真心好味 。