今晚叫老公陪我去尖沙咀寶勒巷一間韓國餐廳晚餐,點解?今次揀嘅韓燒餐廳就係由韓國歌手代言,更係要捧下場啦!一入門口就已經見到他的照片,餐廳內還有簽名海佈紙版人像,超開心囉。 店員大部份都係韓國人,客人亦多韓國人。食野時還覺得似係韓國咁。講翻食物先因為兩個人 order都有點限制,驚份量多食唔晒,最後揀左牛肉拼盤,可以試多些口味,有三款調味烤排骨,調味烤裏脊同特級牛肋骨。還有配菜如鮮磨菇,粟米心,洋蔥同埋雞脾菇。店員細心幫我們開火,拉低吸油煙管讓燒烤油煙味吸取,免一身油條味。還會有耐性幫客人煮理,香味撲鼻食落牛味濃又夠晒惹味,包生菜超清新食都幾件也不膩。試左調味嘅牛類,跟住就試下無調味的豬五花,甘香厚身又咬口嚼頭,店員燒得剛好,金黃外表熟透,只需醮點鹽超惹味。原來還會送上伴碟小菜,蒸蛋,調味醬,生菜一份,另加也只需要$10, 包肉超爽無咁油膩。好特別的一盤蒸蛋,鬆軟蛋香。牛肉石鍋飯 $98,熱辣辣足料牛肉蔬菜生雞蛋,加埋韓國辣醬伴均同食,非常開胃,同老公 share每人食到兩碗的。海鮮豆腐湯 $118熱辣辣嫩滑豆腐,蜆肉,菜蔬,微微辣醒胃。飯後果西瓜香甜多汁。

好特別的一盤蒸蛋,鬆軟蛋香。

海鮮豆腐湯 $118
熱辣辣嫩滑豆腐,蜆肉,菜蔬,微微辣醒胃。

飯後果西瓜香甜多汁。