2021-07-21 41 views
一入到去裝修已經好有懷舊風味,霓虹燈嘅招牌,舊式嘅木紋摺檯等,好似置身於70、80年代的大排檔。再加上枱上茶煲、碗碟,我諗係我地呢代人可以感受到上一代風味嘅地方。屋村三鮮 $78三鮮係一個冷盤黎,有生腸、鴨腎、墨魚,用滷水滷過,咬落好爽,好有滷水味,另外有芥末醬同甜醬,夾埋一齊食都好正。八味脆鮮魷 $98鮮魷外皮炸得好脆,但鮮魷好爽口彈牙,上面舖咗好多炸蒜,所以食落會有陣陣蒜香,另外加上喼汁,口感更加多層次。彩椒黑醋脆豬柳 $108豬柳用油炸烹調,再落鑊連埋三色椒、洋蔥等材料一齊炒,相當夠鑊氣,加上黑醋汁,酥脆嘅口感,酸酸甜甜嘅味道,開胃又好食。砂煲臘味豬油撈飯 $68豬油撈飯都聽得多,食就真係第一次,上枱時伙記會先幫我地用豉油汁撈混啲飯,如果唔夠可以自己再加,但佢地都好有經驗,味道撈得啱啱好,食落好香豬油香味,再加上臘味嘅臘肉香,層次好好,米飯顆粒分明,有啲類似炒飯嘅口感,好好食。

屋村三鮮 $78

八味脆鮮魷 $98