2018-11-11 128 views
假期呢日我地四人去完行山,當晚大家玩完都比較肚餓,出番旺角揀食又方便走,朋友揀食之前幫襯過既小炒裝修好有懷舊香港特色,門外擺放咗一對舊時擺酒既龍鳳坐落7點左右已滿晒座,見到餐牌樣樣都想食,總共點了幾個菜:每次食小炒前菜椒鹽鮮魷,叫枝黑龍江啤,椒鹽鮮魷係下酒佳品,炸得甘香,送酒一流!炸花枝餅,顏色金黃,幾彈牙,唔點甜酸醬食都好味!咕嚕肉甜酸度剛好,啖啖肉,啱哂我地D食肉獸韭菜朱紅係我嘅至愛,每一食小炒打冷都會叫,好好味又香口,而且價錢通常定價都唔貴,朱紅煮得質感好好,吾會太淋,個汁夠入味。炸蝦西多士,呢個堅係正,新鮮即炸夠熱夠脆,有我愛既黑松露香!又係送酒佳品紅燒乳鴿好正,紅燒到d色好正,好均勻,同外面食既價錢相若,但呢度既好大隻,平時食果d都係體型細到好似未發育完成咁,呢隻好大又好味,必點之作。拼盤好正,拍得住旺角長期排長龍既小食鹵味店,有過之而無不及既level價錢合理,食完坐係度吹下水好舒服,同朋友泥吹下水食下野真係好正。

裝修好有懷舊香港特色,門外擺放咗一對舊時擺酒既龍鳳

坐落7點左右已滿晒座,見到餐牌樣樣都想食,總共點了幾個菜:

炸花枝餅,顏色金黃,幾彈牙,唔點甜酸醬食都好味!

咕嚕肉甜酸度剛好,啖啖肉,啱哂我地D食肉獸

Type of Meal
Dinner