2021-05-12 44 views
今日去到大圍搵食,睇吓有啲咩好食。見到呢一間好似有啲懷舊嘅酒家,望望門口就決定一試。坐低叫咗茶好快就有。睇吓餐牌,選擇都有好多。有唔同嘅小菜。見到周圍嘅人都有叫雞粥,我哋亦都想試吓。就叫咗一個雞粥。雞粥份量都幾多,入邊都有好多雞,夠足料!有雞味,米同水嘅比例都好恰當,唔錯!去食中菜,我都會叫咕嚕肉。咕嚕肉賣相好靚,色彩好夠!鍾意佢有菠蘿酸酸甜甜;又有水蜜桃。咕嚕肉脆好食!揀咗個百花煎豆腐。呢個豆腐嚟到有啲驚喜,原來係炸嘅豆腐面上面有少少蝦膠。點埋個豉油鹹鹹地,都幾特別。呢度嘅乳鴿$38/隻,幾抵食,叫咗兩隻。乳鴿真係唔係好多酒樓有得食,都幾難得!乳鴿點埋鹽及醋,味道幾好!