2018-10-04 5993 views
呢期特別多懷舊主題嘅餐廳,因為一大班人,所以我哋揀咗園林閣,佢而家做緊買一送一優惠,價錢屬於中間,不妨一試。入到大堂,見佢哋有啲懷舊佈置,感覺幾得意。上到佢哋一樓餐廳,原來佢哋同一間懷舊士多合作,有個影相位。餐廳佈置有好多懷舊檔口 ,員工仲著埋冰室夥記嘅衫,非常投入。終於講到食物,今次食自助餐嘅目的唔再係生蠔,第一時間走去佢哋嘅牛雜滷味檔睇睇,因為滷水街頭小食而家已經好少。見到佢哋個檔口啲邪惡食物 (魷魚,生腸,墨魚),全部都堆到滿滿,對眼即刻發曬光。試咗入口,真係要講句靠得住。啲鹵水食物夠入味,夠彈牙。跟住到牛什檔,有牛膀,牛肚,牛腸。全部都煲得好諗,好入味,什麼膽固醇 ... 全部都唔記得曬。 跟住佢試佢個陳皮蟹粥,廚師好好問我要喺邊一個部分,即叫即煮,呢到比較多人等。粥底好綿,仲有陣好香嘅果皮味。跟住到燒魷魚,燒時好香,以前企喺戲院門口等佢燒好魷魚嘅感覺返曬嚟。懷舊熱食都唔少有,值得一提佢個檸檬蒸烏頭肉質都幾嫩,仲有個炒蜆,啖啖肉冇沙,好快成鑊就畀人清曬好在師傅好快又攞另外一盤出嚟 其他好似蟹腳,生蠔,魚生都唔缺。 不過今晚目標唔係呢啲。甜品梗係要講佢個砵仔糕,我食嘅時候已經淨係

。餐廳佈置有好多懷舊檔口
,員工仲著埋冰室夥記嘅衫,非常投入
。啲鹵水食物夠入味,夠彈牙。

好在師傅好快又攞另外一盤出嚟

其他好似蟹腳,生蠔,魚生都唔缺。 不過今晚目標唔係呢啲。

甜品梗係要講佢個砵仔糕,我食嘅時候已經淨係得返白色,椰汁味好濃,啲豆亦都煲得好林,細細粒,好易食
。佢哋仲有龍鬚糖,但係當我開始食甜品嘅時候已經畀人攞曬,個賣相細細粒,好可愛。

總結嚟講,年紀大好,耐都冇掃街。呢到啲懷舊食物真係可以令我好放心咁大啖大啖食,成班人又想當年一番,所以覺得特別好味,今晚真係回曬本
Other Info. : 泊車, 懷舊禮盒優惠
2018-10-04
$292.8 (Dinner)
Dining Offer
Coupon