2022-11-08 27 views
行豉油街, 見到一間餐廳外牆是紫色已經畀顏色吸引住原來係食扒既餐廳, 餐廳名都叫吃扒入到去嘅裝修都見到好懷舊, 舊式嘅電話亭其實打卡位一流天花上嘅水晶燈,除咗懷舊味其實浪漫味十足❤️唔好以為懷舊餐廳冇人食,入去嘅時候座無虛席:有情侶,有朋友,有一家大細。餐廳有西湯和中湯選擇西湯:羅宋湯:除了牛肉和配菜鮮甜之外,蕃茄既酸甜度令人好開胃,再加上餐包,為吃扒展開序幕中湯:豬骨湯:用心制作,無味精,家的味道西班牙咖啡: 唔係間間餐廳都有西班牙咖啡, 咁啱見到有,而且只不過係加15蚊。 咖啡味香濃再配雲呢拿雪糕, 嚐心一大樂事☺️雜扒配意粉 每個鐵板餐都有薯菜,白飯,意粉跟,所以任自己喜好,唔好以為意粉係白烚,濃濃蒜香和香草味👍什扒:好岩我呢呢啲乜都想食乜都要試的人😝有腸,牛扒,豬扒,雞扒,煙肉,煎雞蛋,仲有雜豆,西蘭花再配上黑椒汁,令所以扒肉質同鮮味提升雜扒真係好大份,但其實又想試流心芝士醬汁鍾意健康嘅你, 一定唔可以錯過餐廳嘅健康扒餐❤️☺️慢煮牛扒豆苗同椰菜花好爽甜, 特別係椰菜花烘烤 令味道十分濃郁, 十分香口❤️ 慢煮牛扒可以做到五成熟,生熟分明。 再配牛扒下的乳酪, 酸酸的令你忍不住口, 喜歡
行豉油街, 見到一間餐廳外牆是紫色已經畀顏色吸引住

原來係食扒既餐廳, 餐廳名都叫吃扒

入到去嘅裝修都見到好懷舊, 舊式嘅電話亭其實打卡位一流

天花上嘅水晶燈,除咗懷舊味其實浪漫味十足❤️

餐廳有西湯和中湯選擇

中湯:豬骨湯:用心制作,無味精,家的味道

☺️雜扒配意粉

再配上黑椒汁,令所以扒肉質同鮮味提升

雜扒真係好大份,但其實又想試流心芝士醬汁

鍾意健康嘅你, 一定唔可以錯過餐廳嘅健康扒餐❤️

☺️慢煮牛扒

豆苗同椰菜花好爽甜, 特別係椰菜花烘烤 令味道十分濃郁, 十分香口❤️ 慢煮牛扒可以做到五成熟,生熟分明。 再配牛扒下的乳酪, 酸酸的令你忍不住口, 喜歡整過餐,沒有醬汁,沒有澱粉質。

☺️雪糕紅豆冰
紅豆夠大粒,而且有咬口,唔會過淋

☺️雪糕
最後雪糕,很有幼兒時的感覺,幼兒時的味道❤️

回頭率勁高的扒房