2024-06-02 19 views
去旺角睇波鞋👟,見到一間居酒屋門面好多燈箱🌃,個店名又食字“捌加廿陸”。入店內好熱鬧,牆邊痴滿日本雜誌🎏或者海報⛩️一兩個人嘅話可以坐樓下,同朋友想傾下計可以上2樓,有榻榻米,而且可以望到天花嘅燈籠🏮,幾有feel。嘢食嗌咗蒲燒鰻魚飯🍱($88 💰)同特盛海鮮天丼🍤($108 💰)。鰻魚好腍,燒得香口😀,食落好多魚油,配飯都唔錯,依個價錢幾抵食😍。如果唔夠飽可以好似我咁加塊吉列豬扒🐷($48💰),性價比幾高。但我更加推薦天婦羅丼飯🍤,天婦羅唔會炸到好乾,海鮮依然保持咗汁水💦,食落好舒服,唔會覺得油太多好膩,而且份量都好多。如果嚟食飯最好預約2樓,可以同朋友係榻榻米上面傾計🎎,環境同氣氛都有日式風格🇯🇵

2024-05-27
$150 (Dinner)