店名/Shop Name:捌加廿陸天婦羅居酒屋地址/ Adresss: 旺角窩打老道31-39號翠園大廈一期地下33A號舖種類/Type:日式居酒屋推介/Recommend:天井,蒲燒鰻魚丼, 黑糖蕨餅,芝士年糕人均價錢:$130店舖環境: 旺角站附近日式裝飾嘅居酒屋,挺鍾意佢哋嘅燈籠同埋成埲牆貼滿晒日式海報嘅裝飾,有樓下同埋樓上兩層交通:油麻地地鐵站行5分鐘上菜速度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️天井$78啲天婦羅炸得好好,皮薄鬆脆,便當裏面有虎蝦2隻, 蟹柳,南瓜,蓮藕,四季豆,材料豐富,加上佢哋嘅特別天婦羅汁,好正蒲燒鰻魚丼 $88個便當啲飯好好食,煙煙韌韌,加埋半條嘅鰻魚,非常豐富,啲鰻魚軟腍腍,啲飯加埋鰻魚汁非常好味,黑糖蕨餅 $28個蕨餅軟腍腍大小小煙靭,冰冰涼涼加上黃豆粉同埋黑糖,簡直有日本地道口味芝士年糕 $38個芝士年糕都非常出色,外皮鬆脆裏面軟綿綿,有啲流心嘅芝士流出嚟又點鹹香,非常好吃#捌加廿陸天婦羅居酒屋 #蒲燒鰻魚丼 #黑糖蕨餅 #芝士年糕 #天井 #旺角美食 #旺角
店名/Shop Name:捌加廿陸天婦羅居酒屋
種類/Type:日式居酒屋
人均價錢:$130
店舖環境: 旺角站附近日式裝飾嘅居酒屋,
挺鍾意佢哋嘅燈籠同埋成埲牆貼滿晒日式海報嘅裝飾,
有樓下同埋樓上兩層
交通:油麻地地鐵站行5分鐘
上菜速度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食物口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

天井$78

蒲燒鰻魚丼 $88

黑糖蕨餅 $28
個蕨餅軟腍腍大小小煙靭,
冰冰涼涼加上黃豆粉同埋黑糖,簡直有日本地道口味

芝士年糕 $38
個芝士年糕都非常出色,外皮鬆脆裏面軟綿綿,
有啲流心嘅芝士流出嚟又點鹹香,非常好吃

6 day(s) ago
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 天婦羅
2024-04-08 1251 views
這間在旺角的居酒屋七點多就大排長龍,招牌主打天婦羅,最近極具人氣,排隊主要都係年輕人餐廳名都幾特別令人好難忘,餐廳佈置都幾有心思,入去好似走進新宿歌舞伎町的居酒屋,強烈推薦天婦羅丼,最特別係仲有自選天婦羅定食,今次好好彩可以坐喺閣樓榻榻米的座位,特別有風味天丼$78有黑虎蝦、蟹柳、南瓜、蓮藕、四季豆,這個價錢太超值了吧,滿滿的一碗很多料,就算我們影相影耐咗都一樣咁好食鴛鴦鰻魚丼$98Double鰻魚大口吃!一次過可以吃兩種不同的鰻魚,我想說這麼大的份量真的很有良心,很少吃到天婦羅鰻魚,外層的鬆脆和肥美的鰻魚很夾芝士年糕$38每次去居酒屋都要吃,即點即炸又拉絲,仲有三粒添抵食—————————————————捌加廿陸天婦羅居酒屋 (旺角)旺角窩打老道31-39號翠園大廈一期地下33A號舖—————————————————#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #hongkong #hongkongfood #香港 #香港美食 #吃貨 _

天丼$78

鴛鴦鰻魚丼$98

芝士年糕$38

每次去居酒屋都要吃,即點即炸又拉絲,仲有三粒添抵食

—————————————————

捌加廿陸天婦羅居酒屋 (旺角)

—————————————————

___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
  • 天丼
  • 芝士年糕
2024-02-21 1106 views
朋友推薦咗依間天婦羅店~去到門口見到大排長龍真係嚇一跳下次再黎要早啲到就唔洗排太耐依間主打天婦羅,除左有定好左既set之外仲可以叫自選天婦羅丼~價錢由$30起跳,每款天婦羅由$8-$18蚊不等主食可以揀飯或冷熱烏冬/蕎麥麵今次朋友揀左飯,我就揀左冷蕎面麵麵身爽口,冷麵汁清爽,配上油炸既天婦羅正好可以解膩就岩晒啦虎蝦夠大隻,粉漿夠脆薄,唔油膩絕對唔係其他有啲地方拍到扁晒先上粉烤扮大隻個啲糖心蛋都好正半生熟既蛋黃好香蛋味,天婦羅既做法仲增添左唔同既風味餃子整體合格雖然未到爆汁既地步,但肉餡都多汁,外皮香口,如果雞皮可以再脆身啲就完美依個期間限定既甜品有小驚喜雪糕揀左雲呢拿味,蘋果同樣係上左天婦羅漿炸過既剛炸好熱辣辣既蘋果肉加埋凍冰冰既雪糕,口感多變食多兩啖有啲似另類既apple crumble感覺
朋友推薦咗依間天婦羅店~去到門口見到大排長龍真係嚇一跳
下次再黎要早啲到就唔洗排太耐

主食可以揀飯或冷熱烏冬/蕎麥麵
今次朋友揀左飯,我就揀左冷蕎面麵
麵身爽口,冷麵汁清爽,配上油炸既天婦羅正好可以解膩就岩晒啦

虎蝦夠大隻,粉漿夠脆薄,唔油膩
絕對唔係其他有啲地方拍到扁晒先上粉烤扮大隻個啲

糖心蛋都好正
半生熟既蛋黃好香蛋味,天婦羅既做法仲增添左唔同既風味

雞皮餃子

餃子整體合格

烤蘋果伴雪糕

依個期間限定既甜品有小驚喜
雪糕揀左雲呢拿味,蘋果同樣係上左天婦羅漿炸過既
剛炸好熱辣辣既蘋果肉加埋凍冰冰既雪糕,口感多變
食多兩啖有啲似另類既apple crumble感覺
2024-02-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
雞皮餃子
烤蘋果伴雪糕
  • 半熟蛋
  • 炸蘋果伴雪糕
2024-02-07 2237 views
日頭返工做得咁辛苦,晚上又係出去搵嘢食好西嘅時間啦😋㣔過旺角窩打老道俾我見到間好野,平日晚上大概7:00左右,已經有十多個人係一個好誇張嘅門口招牌面前排隊,我都唔執輸,先等咗30分鐘就有得食啦😋餐廳樓底超高,所以在高空掛放了很多燈籠🏮,小店形式嘅餐廳有兩層,地下大概有10幾個座位,樓上係榻榻米座位客人除咗可以揀指定天婦羅食物嘅丼飯或烏冬之外,亦都可以自己選擇喜歡嘅食物:🔸鮮帶子、廣島蠔、本菇、那哥魚、紫蘇蝦膠、紫薯配鰹魚湯烏冬套餐(包括味噌湯及前菜)食物即叫即做,客人可親眼看見師傅製造天婦羅食物,等咗大約10分鐘就有得食天婦羅脆漿做得非常薄,又夠酥脆🔹鮮帶子外脆內軟,肉質鮮嫩🔹廣島蠔都幾大隻,味道新鮮又肥美🔹那哥魚把魚肉打成魚膠,口感Q彈🔹彈牙嘅蝦膠配上紫蘇葉嘅香味配熱辣辣又鮮甜嘅鰹魚湯烏冬,烏冬入口滑嘟嘟🔸廣島蠔、黑虎蝦、帆立貝、四季豆配飯 (包括味噌湯及前菜)🔹大大隻黑虎蝦,厚肉彈牙🔹 帆立貝鮮甜又美味🔸豬肉餃子🥟5隻餃子外面煎得脆卜卜,裏面仍然Juicy嘅豬肉🔸芝麻雞翼2隻芝麻雞翼,外層炸得金黃鬆脆,內面仍然保持嫩滑的雞肉🔸 炸蘋果伴雪糕🍨(海鹽味道)兩片蘋果加咗粉漿炸,再配有海
日頭返工做得咁辛苦,晚上又係出去搵嘢食好西嘅時間啦😋

(包括味噌湯及前菜)

天婦羅脆漿做得非常薄,又夠酥脆
🔹鮮帶子外脆內軟,肉質鮮嫩
🔹廣島蠔都幾大隻,味道新鮮又肥美
🔹那哥魚把魚肉打成魚膠,口感Q彈
🔹彈牙嘅蝦膠配上紫蘇葉嘅香味
配熱辣辣又鮮甜嘅鰹魚湯烏冬,烏冬入口滑嘟嘟

🔸廣島蠔、黑虎蝦、帆立貝、四季豆配飯 (包括味噌湯及前菜)
🔹大大隻黑虎蝦,厚肉彈牙
🔹 帆立貝鮮甜又美味

🔸豬肉餃子🥟
5隻餃子外面煎得脆卜卜,裏面仍然Juicy嘅豬肉

🔸芝麻雞翼
2隻芝麻雞翼,外層炸得金黃鬆脆,內面仍然保持嫩滑的雞肉

🔸 炸蘋果伴雪糕🍨(海鹽味道)
兩片蘋果加咗粉漿炸,再配有海鹽味雪糕🍨

2024-02-07
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2024-01-13 1128 views
餐廳樓高2層 掛滿日系燈籠裝潢走日式木系風 非常吸晴除提供bar枱座位外樓上亦有提供榻榻米位置超有氣氛 猶如置身於日本餐廳主售各式各款天婦羅除有套餐提供外 更有得自選 豐儉由人整體來說性價比很高!平日晚上去到都滿座了 可見其人氣十足⍢磯燒鮑魚配帶子 $68鮑魚外層炸得金黃酥脆 入口彈牙 吃到淡淡昆布味 帶子肥美飽滿 鮮甜~特盛海鮮天丼 $108隨餐有味噌湯 醃白蘿蔔 及 橙味噌湯帶有濃香龍蝦味 不像坊間常喝到的味噌湯 而天婦羅方面包括了黑虎蝦2隻那歌魚 帆立貝 鱔魚 金菇及四季豆全部都是即叫即炸 外層不厚粉 重點是完全沒油膩感!黑虎蝦新鮮重蝦味 而且很大隻金菇炸得卜卜脆 正~自選天婦羅定食配鰹魚湯烏冬 $30性價比很高的自選定食隨餐同樣有味噌湯 醃白蘿蔔 及 橙再自選了好幾款天婦羅廣島蠔 $18廣島蠔肉質鮮嫩多汁味道鮮味濃郁 作為佐酒小食一流~紫蘇蝦膠 $12非常特別的fusion天婦羅蝦膠爽彈 搭配紫蘇味道意外地夾牛肉餅 $12同樣是特別的fusion天婦羅牛肉餅外層酥脆而肉質札實⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡♡/5⧐捌加廿陸天婦羅居酒屋📍旺角窩打老道31-39號翠園大廈一
餐廳樓高2層 掛滿日系燈籠
裝潢走日式木系風 非常吸晴
除提供bar枱座位外
樓上亦有提供榻榻米位置
超有氣氛 猶如置身於日本
餐廳主售各式各款天婦羅
除有套餐提供外 更有得自選 豐儉由人
整體來說性價比很高!
平日晚上去到都滿座了 可見其人氣十足⍢

磯燒鮑魚配帶子 $68
鮑魚外層炸得金黃酥脆
入口彈牙 吃到淡淡昆布味
帶子肥美飽滿 鮮甜~

特盛海鮮天丼 $108
隨餐有味噌湯 醃白蘿蔔 及 橙
味噌湯帶有濃香龍蝦味
不像坊間常喝到的味噌湯
而天婦羅方面包括了黑虎蝦2隻
那歌魚 帆立貝 鱔魚 金菇及四季豆
全部都是即叫即炸
外層不厚粉 重點是完全沒油膩感!
黑虎蝦新鮮重蝦味 而且很大隻
金菇炸得卜卜脆 正~

自選天婦羅定食配鰹魚湯烏冬 $30
性價比很高的自選定食
隨餐同樣有味噌湯 醃白蘿蔔 及 橙
再自選了好幾款天婦羅

廣島蠔 $18
廣島蠔肉質鮮嫩多汁
味道鮮味濃郁 作為佐酒小食一流~

紫蘇蝦膠 $12

牛肉餅外層酥脆而肉質札實

𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡♡/5

捌加廿陸天婦羅居酒屋
📍旺角窩打老道31-39號翠園大廈一期地下33A號舖
我朋友說有段時間沒吃到天婦羅了,她說在旺角有家很出名的天婦羅店,天花板上掛滿了日式燈籠,很有日式居酒屋的氛圍。特盛海鮮天丼 $108海鮮丼的天婦羅有黑虎蝦、那歌魚、帆立貝、鱚魚、四季豆、金菇,丼飯會附有麵豉湯和前菜,小編最喜歡黑虎蝦、四季豆和金菇的口感,再加上天婦羅醬汁更顯清爽。自選天婦羅丼 $124另一份自選的冷蕎麥麵配料包括穴子、鮮帶子、鰻魚、半熟蛋、南瓜、茄子、金菇;南瓜甜甜的,穴子份量大且肉厚,配搭蕎麥麵更解膩。芝士年糕 $38芝士年糕共有三塊,味道鹹香,趁熱食入面的芝士還會拉絲。

特盛海鮮天丼 $108

自選天婦羅丼 $124

芝士年糕 $38
芝士年糕共有三塊,味道鹹香,趁熱食入面的芝士還會拉絲。
  • 自選天婦羅定食
  • 特盛海鮮天丼
4 day(s) ago 0 views
見到openrice呢間評價幾高嘅 天婦羅居酒屋就放工去試下, 同男朋友平日夜晚放工過去,雖然居酒屋位置小小偏僻,但門口都有人排隊,入到了去裝潢同佈局都好有日本feel,高bar枱,掛滿日系燈籠🏮居酒屋提供自選天婦羅定 同丼飯, 非常flexible, 咩都想試下嘅我哋梗係揀自選啦🤪自選天婦羅丼豚骨湯烏冬, 穴子, 鮮帶子, 黑虎蝦, 紫菜蝦膠, 蘆筍, 南瓜 $110豬骨湯底冇乜特別, 似係出前一丁嘅豬骨味,但冇咁鹹, 烏冬係急凍嗰種,不過略嫌煮得耐咗少少, 但對得住呢個價錢🙂‍↕穴子- 樣子有啲似鰻魚,但比較幼身, 變做天婦羅食落甜甜地😋, 連骨食都完全冇問題黑虎蝦- 冇咗蝦頭依,然好大隻,肉質厚實🦐鮮帶子- 好大粒😍食落的確無雪藏味,仲keep住juicy蘆筍- 原條勁長嘅蘆筍 ,冇乜渣👍南瓜-好甜, 厚薄啱啱好自選天婦羅丼冷蕎麥麵, 2x 廣島蠔, 牛肉餅, 茄子, 杏飽菇 $94廣島蠔- 炸完之後仍然好大隻,好juicy,抵食!牛肉餅- 本身以為佢似係可樂餅嗰種,但結果係似牛肉丸夾變咗🤣 如果鍾意食牛丸嘅都可以試下😆花尾龍躉天婦羅(1件) $28店員話係每日新鮮自己屠宰, 小
自選天婦羅丼
黑虎蝦- 冇咗蝦頭依,然好大隻,肉質厚實🦐
鮮帶子- 好大粒😍食落的確無雪藏味,仲keep住juicy
蘆筍- 原條勁長嘅蘆筍 ,冇乜渣👍
南瓜-好甜, 厚薄啱啱好
自選天婦羅丼
廣島蠔- 炸完之後仍然好大隻,好juicy,抵食!
花尾龍躉天婦羅(1件) $28
店員話係每日新鮮自己屠宰, 小心食落有骨,但結果起肉起得好好,所以都完全無骨, 不過同平時中式酒樓食嘅龍躉唔同,比較乾身,所以我就覺得普通🤔
唐揚魷魚鬚 $38
選用新鮮嘅食材,彈牙得黎 又唔會黐牙🤗
整體嚟講十分推薦佢嘅天婦羅,即叫即炸,雖然要等下,但值得, 而且定食都會有包味噌湯 小青瓜 橙, 值得讚賞係味噌湯用咗龍蝦去淆製,非常有誠意🥰
2024-05-21
30蚊起‼️天婦羅居酒屋🏮 🍤由旺角一秒飛去特色日本居酒屋✈️店內多種食材任你配搭,最平30蚊起就食到😌🔶自選天婦羅丼 $54配飯,黑虎蝦,蟹柳🔷自選天婦羅丼 $60配鰹魚湯蕎麥麵,鰻魚,牛肉餅兩款自選天婦羅丼都包水果、麵豉湯,而且麵豉湯唔係普通沖湯粉嗰種,真係有海鮮味,真材實料!呢個價錢嚟講算係相當抵食嘅丼!黑虎蝦鮮甜,蟹柳亦好鮮味,鰻魚口感非常滑嫩多汁,牛肉餅裡面多汁鮮美,帶有嚼勁的肉香味🫶🏻。🔶芝士吉列豬扒 $58芝士控必食‼️🫶🏻 一道經典的日式料理,餐廳係豬肉的鮮嫩程度以及炸衣的酥脆度都掌握得好好,每件豬扒中間都有做到拉絲芝士🧀好邪惡❤️🔷炸菠蘿海鹽雪糕 $28這個創意甜品賣相好引人注目,有海鹽雪糕同雲呢拿揀,炸菠蘿酥脆鮮甜,海鹽雪糕冰涼清爽,令人垂涎欲滴🤤。🔶可樂無糖 $12🔶蘋果汁 $10.📍:捌加廿陸天婦羅居酒屋 (旺角)旺角窩打老道31-39號翠園大廈一期地下33A號舖........#旺角#油麻地#旺角foodie#油麻地foodie#美食#油尖旺美食#居酒屋#天婦羅#炸物
30蚊起‼️天婦羅居酒屋🏮 🍤

🔶自選天婦羅丼 $54
配飯,黑虎蝦,蟹柳

🔷自選天婦羅丼 $60
配鰹魚湯蕎麥麵,鰻魚,牛肉餅

🔶芝士吉列豬扒 $58

🔷炸菠蘿海鹽雪糕 $28

🔶可樂無糖 $12

🔶蘋果汁 $10
📍:捌加廿陸天婦羅居酒屋 (旺角)
2024-05-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Celebration
Anniversary
  • 炸菠蘿雪糕
  • 自選天婦羅丼
5 day(s) ago 0 views
有幾次經過窩打老道都見到呢間居酒屋排長龍細睇之下發現原來係食天婦羅今次坐下層吧檯 可以細距離見到師傅即炸天婦羅 見到都流口水🤤🍴自選天婦羅定食 HKD30自選定食可以揀飯 烏冬 蕎麥面根據自己嘅喜好揀唔同嘅配料有蔬菜 海鮮 價格由$8-$18今次就揀咗豬骨湯烏冬🍜同冷蕎面麵🔸廣島蠔 夠哂肥美 炸完咬落仲有汁🔹鰻魚 肉質偏實 🔸黑虎蝦 虎蝦大隻而且肉質彈牙🔹紫蘇蝦膠 炸完嘅紫蘇特別脆 釀埋彈牙蝦膠 口感豐富🔸四季豆 炸漿包住四季豆 特別脆口🔹穴子 原條穴子 好少見嘅食材🦑唐揚炸魷魚 HKD38薄薄嘅炸漿包住每條魷魚 金黃又酥脆灑少少七味粉喺上面 咸中帶點微辣真係忍唔住一條接一條咁食🍍炸菠蘿伴雪糕 HKD28原片菠蘿經過油炸後特別甜雪糕可以揀雲呢拿或海鹽一冷一熱嘅咸甜配搭夠哂特別🚩捌加廿陸天婦羅居酒屋 旺角窩打老道31-39號翠園大廈一期地下33A號舖
有幾次經過窩打老道都見到呢間居酒屋排長龍

🚩捌加廿陸天婦羅居酒屋
  • 唐揚魷魚鬚
  • 炸菠蘿雪糕
2024-05-22 0 views
見網上好多人大讚呢間餐廳天婦羅好抵食,但今日試完之後覺得名過其實,味道好普通,唔會想再回頭翻食。我地行入餐廳門口走廊位,已經感覺到地板黐黐立立,到食完走個時情況依舊,希望餐廳喺衞生方面可以做得好啲。食物方面,我點左冷烏冬配四款天婦羅(蘆筍、金菇、廣島蠔同蝦),晚市需加一。先說說前菜,碟子上就只有一塊醃青瓜,然後旁邊還有一小片橙,不知是飯後果還是比食客以橙代替檸檬擠出汁液,加到食物中調味,但橙不新鮮及乾水了。麵豉湯跟烏冬的味道正常,蘆筍天婦羅仍然保持juicy ,算是較有水準的。至於金菇和蝦都是正常發揮,反而廣島蠔食落較重腥味,有啲失望。整體來講,呢到食物質素一般,價錢都唔喺特別平,不太值得花時間排隊來試。

下著大雨,但依然有好多人排隊😳,原來這間就是傳說中的 🇯🇵 捌加廿陸𝐁𝐚𝐤𝐚 𝐓𝐞𝐦𝐩𝐮𝐫𝐚(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)啦~日式居酒屋裝潢,分為上下兩層,上層是𝐭𝐚𝐭𝐚𝐦𝐢,下層是吧枱。選吧枱的客人,可以邊吃邊欣賞廚師炸天婦羅😝,吱吱聲響,更有食慾呀(≧▽≦)/☆ 海老穴子天丼🍚$𝟏𝟎𝟖超豐富的天婦羅丼,有大大條穴子、黑虎蝦、蟹柳、南瓜🎃、本菇、紫菜、四季豆,份量十足。穴子外酥內軟,炸得有水準。魚肉鮮甜又無骨,好吃哦🩷~☆ 鴛鴦鰻魚丼🍱$𝟗𝟖鰻魚魚肉肥美,肉嫩又軟腍,美味しい! 米飯加上鰻魚汁,一流呀~☆ 芝士吉列豬扒🐽$𝟓𝟖豬扒夾著軟心芝士🧀,一拉一咬,好邪惡呀!☆ 花尾龍躉天婦羅🐟$𝟐𝟖花尾龍躉大大件,肉厚又鮮甜。☆ 汁煮北海道哈哈螺🤩$𝟖𝟖汁煮螺味道帶甜,配酒更好。☆ 炸菠蘿雪糕🍦$𝟐𝟖最後記得吃炸菠蘿雪糕,有雲尼拿及海鹽口味哦!☆ 天賦純米酒🍶$𝟖𝟖吃炸物必點清酒,這款新品順口甘甜,好喝唷!

☆ 海老穴子天丼🍚$𝟏𝟎𝟖

☆ 鴛鴦鰻魚丼🍱$𝟗𝟖

☆ 芝士吉列豬扒🐽$𝟓𝟖

豬扒夾著軟心芝士🧀,一拉一咬,好邪惡呀!

☆ 花尾龍躉天婦羅🐟$𝟐𝟖

花尾龍躉大大件,肉厚又鮮甜。

☆ 汁煮北海道哈哈螺🤩$𝟖𝟖

汁煮螺味道帶甜,配酒更好。

☆ 炸菠蘿雪糕🍦$𝟐𝟖

最後記得吃炸菠蘿雪糕,有雲尼拿及海鹽口味哦!

☆ 天賦純米酒🍶$𝟖𝟖

吃炸物必點清酒,這款新品順口甘甜,好喝唷!
2024-05-18 0 views
近排一打開social media 都唔難發現一間新開店不久就已經人氣爆燈嘅天婦羅🍤丼飯店,平日夜晚未夠7點店外已經係長長嘅人龍😮😮甫一進店已見滿滿嘅食客坐滿席前長枱,原來仲有閣樓雅座😮店內裝潢應該參照了日式居酒屋🏮,牆上貼上滿滿招紙廣告,昏黃嘅燈光反而加添cozy 感覺👍🏻QR code 自助落單方便快捷,仲可以自己慢慢揀慢慢自製天婦羅丼。除咗懶人包特定嘅套餐外,最有特色嘅係可以自己配搭天婦羅套餐,由主食開始到配料都有自主權,款款都係$8起,叫多幾款都唔怕🤭蕃茄湯烏冬 - 鮮茄🍅湯底夠誠意👍🏻穴子 - 差唔多20cm 長嘅原條穴子,沾上天婦羅汁更滋味黑虎蝦🍤 - 大隻虎蝦肉質厚實,爽甜新鮮半熟蛋🥚 - 炸蛋考技巧,半熟流芯蛋黃超開心🥳茄子🍆 - 唔會過份乾身,仲保持住茄子自身口感同水份豚骨湯烏冬鱚魚 - 無骨魚柳啖啖肉,肉質偏實身廣島蠔 - 正常發揮,天婦羅炸粉夠薄身黑虎蝦 - 一樣都係咁大隻🦐那哥魚 - 厚身魚柳口感唔錯😌金菇 / 蓮藕 / 蘆荀- 唔會太乾身👏🏻仲保持水份😆芝士年糕每次見到都會叫,微脆嘅外皮加上軟糯嘅年糕同拉絲芝士🧀,一個人都可以食哂3粒呀🤭黑糖蕨餅煙煙韌韌嘅蕨餅

蕃茄湯烏冬 - 鮮茄🍅湯底夠誠意👍🏻
穴子 - 差唔多20cm 長嘅原條穴子,沾上天婦羅汁更滋味
黑虎蝦🍤 - 大隻虎蝦肉質厚實,爽甜新鮮
半熟蛋🥚 - 炸蛋考技巧,半熟流芯蛋黃超開心🥳
茄子🍆 - 唔會過份乾身,仲保持住茄子自身口感同水份

豚骨湯烏冬
鱚魚 - 無骨魚柳啖啖肉,肉質偏實身
廣島蠔 - 正常發揮,天婦羅炸粉夠薄身
黑虎蝦 - 一樣都係咁大隻🦐
那哥魚 - 厚身魚柳口感唔錯😌
金菇 / 蓮藕 / 蘆荀- 唔會太乾身👏🏻仲保持水份😆

芝士年糕

黑糖蕨餅
煙煙韌韌嘅蕨餅沾上甜甜嘅黑糖漿,作為甜品💯💯

2024-05-16 16 views
旺角呢間居酒屋七點幾就已經大排長龍🍱自選天婦羅丼-鰹魚湯烏冬配炸穴子、鮮帶子、廣島蠔、黑虎蝦、雞肉、蟹柳首先講吓鰹魚湯烏冬,鰹魚湯烏冬嘅味道好鮮美同濃郁,鰹魚湯底以鰹魚熬煮而成😆烏冬麵則彈牙有嚼勁,吸收咗湯底嘅風味,讓湯汁充分融入每一口麵條中😌食落去,可以感受到鰹魚湯烏冬嘅濃郁湯汁與麵條結合,帶嚟一種滿足感同彈牙嘅口感自選天婦羅丼嘅味道真係多樣豐富,我揀咗炸穴子🙈酥脆嘅外皮,內裡鮮嫩多汁,帶嚟一種海鮮嘅鮮美味道🥰鮮帶子則帶有鮮甜嘅海洋風味,口感鮮嫩彈牙😚廣島蠔超級大隻內部保留咗蠔肉嘅鮮嫩與濃郁蠔味😛黑虎蝦則有著酥脆的外殼,內部肉質鮮美多汁😚雞肉則炸至酥脆金黃,肉質鮮嫩多汁,帶有雞肉獨特嘅風味。蟹柳則有著柔軟嘅質感🍜冷烏冬另外加咗個冷烏冬,烏東麵煮熟後,經過冷卻處理,變成涼爽的冷麵😍冷烏東麵質感滑嫩🥹口感彈牙。配以清爽的醬汁和各種配料🙈帶來一種清新的味道體驗😛醬汁帶來酸甜、鹹香🫡冷烏東常常搭配各種蔬菜、海鮮或肉類,增添口感和風味🤣🥠磯燒鮑魚配帶子炸至剛熟嘅鮑魚帶嚟一種濃郁嘅海鮮香氣同鮮甜味道😌冇諗過炸完都可以咁嫩😭配以鮮帶子,帶子肉質鮮嫩多汁,帶嚟一種鮮美嘅海洋風味。食落去,可以感受到鮑

旺角呢間居酒屋七點幾就已經大排長龍

🍱自選天婦羅丼
-鰹魚湯烏冬配炸穴子、鮮帶子、廣島蠔、黑虎蝦、雞肉、蟹柳

🍜冷烏冬

🥠磯燒鮑魚配帶子
炸至剛熟嘅鮑魚帶嚟一種濃郁嘅海鮮香氣同鮮甜味道😌冇諗過炸完都可以咁嫩😭配以鮮帶子,帶子肉質鮮嫩多汁,帶嚟一種鮮美嘅海洋風味。食落去,可以感受到鮑魚同帶子嘅鮮甜與鮮嫩😛🥰

整體而言~我都好推薦呢間餐廳!呢間係無論烏冬同埋炸物都做得好出色🤭有返日本嘅感覺😉而且成間餐廳嘅裝修都好有日本特色😆下次決定再嚟!
2024-05-16 0 views
喜歡天婦羅嘅朋友一定唔好錯過!經常間店舖大排長龍,人氣唔講得少。主打天婦羅,款式都算幾多。有啲係預先set好嘅套餐,我地就揀咗兩個自選套餐。套餐除咗煮食之外,仲包埋味噌湯、少量前菜同一小份生果🤭✨穴子/黑虎蝦/本菇/半熟蛋配蕃茄湯烏冬✨鮮帶子/黑虎蝦/帆立貝/半熟蛋/紫菜蝦餃,紫薯配冷蕎麥麵。所有天婦羅即叫即炸。首先大力推薦半熟蛋天婦羅,火候掌握得剛好,咬落真係流心架,好好味;黑虎蝦大大隻啖啖肉;帆立貝咬落好鮮甜,仲爆曬汁🫢;紫菜蝦餃幾香幾彈牙;本菇好多汁!老公選配冷蕎麥麵夠健康,我就鍾意熱呼呼嘅蕃茄湯烏冬🤗唐揚魷魚鬚 - 非常香脆,配上柚子醋食一流。炸菠蘿雪糕 - 雪糕可以揀雲呢拿或者海鹽味。炸菠蘿外脆內裡多汁,別有一番風味。
喜歡天婦羅嘅朋友一定唔好錯過!
經常間店舖大排長龍,人氣唔講得少。

套餐除咗煮食之外,仲包埋味噌湯、少量前菜同一小份生果🤭

✨穴子/黑虎蝦/本菇/半熟蛋配蕃茄湯烏冬
所有天婦羅即叫即炸。
老公選配冷蕎麥麵夠健康,我就鍾意熱呼呼嘅蕃茄湯烏冬🤗

唐揚魷魚鬚 - 非常香脆,配上柚子醋食一流。

2024-05-07
2024-05-13 14 views
近排呢間天婦羅大熱,呢日平日七點鐘去到都已經全場滿座,等左應該差吾多有半個鐘先入得去🥲餐廳有吧枱同樓上榻榻米,仲有啲日式燈籠,都幾有日本感覺🤡坐係吧枱度睇住職員即點即整,自選款式多之外都仲有啲丼飯同小食甜品可以揀,性價比高,排左咁耐都值得🥲.👁‍🗨 自選天婦羅定食(7.5/10)💲106.➰定食可以自選配冷熱烏冬,蕎麥麵或者飯,湯底都有兩三款可以揀🤔呢日叫左凍蕎麥麵配鮮帶子,鰻魚,牛肉餅,南瓜,茄子同黑虎蝦🦐鮮帶子有驚喜,夠大粒又彈牙☺️鰻魚同牛肉餅既天婦羅又係好少見,份量都吾細,而牛肉餅就幾有咬口😇重點既係佢既天婦羅炸漿岩岩好,吾會整到皮厚,薄薄一層已經足夠😋.👁‍🗨自選天婦羅定食(7.5/10) 💲106.➰呢個就自選左半熟蛋,廣島蠔,鮮帶子,帆立貝同埋蕃薯,加左$8要個香蔥牛油飯🤡半熟蛋超出色,咬開就係流心既鮮橙色蛋漿🤩廣島蠔同帆立貝都比預期中大,又新鮮,蕃薯就吾洗講,一貫香甜🤤不得不讚既香蔥牛油飯,面頭有大量蔥之外,入面果陣牛油香,撈飯食真係一流😎.👁‍🗨芝士年糕(7.5/10) 💲38.➰期間限定有芝士年糕,緊係必叫😆熱辣辣上枱,一碟三個,滿滿既芝士餡,煙煙韌韌,食多幾個都得🤤

👁‍🗨 自選天婦羅定食(7.5/10)💲106

👁‍🗨自選天婦羅定食(7.5/10) 💲106

👁‍🗨芝士年糕(7.5/10) 💲38

🔛 整體評分(7.5/10)