2020-05-29 292 views
女人街食飯公司很多kol強烈推介,等jo又來試下,睇係咪又可以打卡又好食先淮山杞子燉螺頭湯 $168入面有瘦肉,杞子,雞腳,螺頭,好足料!湯好鮮甜又唔肥膩,飲落好有住家湯感覺,不會成口味精好味指數:😋😋😋😋😋屋村三鮮 $78其實即係生腸,鴨腎,魷魚,這碟完全是jo的口味!平時大愛食呢d街邊小食,呢碟質感更厚身同彈牙,但一定要點醬,如果唔點醬就比較淡味好味指數:😋😋😋😋😋生炸脆皮乳鴿 $98這碟很多人推介一定要試,外面脆卜卜,但入面肉好嫩滑又多汁,不錯!好味指數:😋😋😋😋金沙脆鮮魷 $108這間炸物做得不錯,不會有成口粉感覺,食落好有鮮味同脆口,仲有好香的鹹蛋黃味好味指數:😋😋😋😋高湯粉絲雜菜煲 $98因為叫太多熱氣野要叫碟清淡d菜中和一下,味道也ok,蝦乾意外地大條仲幾有咬口好味指數:😋😋😋八味脆豆腐 $58呢碟菜係最驚喜!外表睇落平平無奇,但一食落口真係嘩一聲,椒鹽味好出,外脆内軟,真係一食就停唔到好味指數:😋😋😋😋😋.整體來講,野食質素好高,有大排檔風味,環境好有特色,懷舊feel打卡一流,好值得一試!

淮山杞子燉螺頭湯 $168

屋村三鮮 $78