2019-12-17
天氣涼咗就特別想燒野食 今日嚟咗呢問自助燒烤專門店👻 佢嘅特點係放入個爐度就會自動轉動 完全係為我呢啲懶人而設🐷 呢間仲做任飲任食 真係可以大刷一餐喺開始之前 店員有好細心咁講解枱上調味粉以及爐嘅使用方法 將串燒放喺齒輪上 食物就可以自轉 燒嘅時間可以參考返塊牌🍖 食物七成熟就可以搽日本燒汁去代替BBQ 會搽嘅蜜糖🍯一坐低佢就俾咗一盤串燒 可以俾我地樣樣都試咗先 食物種類雖然唔算太多 不過都夠食嘅 另外佢仲有俾到一碗沙律 咁就唔駛咁滯啦😚美國牛肋腩 半肥瘦咁 見到有明顯嘅雪花 食落都幾好食🐮牛舌 👅 切粒咁燒 呢個幾爽口 唔會過韌 油香味好濃👍🏻雞中翼 🐥 燒烤必備 平時BBQ要叉雞翼真係好高難度 呢度幫我吉好埋 就唔怕燒得唔均勻啦😛豆卜 同打邊爐一樣都係好正 打邊爐就會吸晒啲汁 而燒烤呢就脆卜卜 好正🙊豬肉漢堡腸 其實同豬肉漢堡一樣味 不過腸仔咁嘅形狀就好方便燒啦🙂不過略嫌佢嘅雞皮同豬大腸一串嘅份量實在太多 燒得比較耐都未脆棉花糖 又係BBQ必備嘅 呢到個爐可以自轉 咁就令到佢個外皮均勻地燒到金黃色 真係名副其實嘅外脆內軟😻臨走之前店員問我地食唔食雪糕 like咗facebook就會
美國牛肋腩 半肥瘦咁 見到有明顯嘅雪花 食落都幾好食🐮
牛舌 👅 切粒咁燒 呢個幾爽口 唔會過韌 油香味好濃👍🏻
臨走之前店員問我地食唔食雪糕 like咗facebook就會送㗎啦 仲要係Haggen Dazs 呀 真係非like不可啦 不過餐廳舖面空間唔算大 只有8張枱 所以想食真係要book定位呀😬