2019-10-31 272 views
今日同男朋友慶祝紀念日,決定要食餐好既!我地食飯慶祝除左要質素高,仲要環境舒服,最好就係望到海景既餐廳,所以依間日式餐廳岩哂我地😍夜市專食廚師發板,有幾款吾同價錢既menu,配合反吾同budget既朋友仔😚我地錫住個荷包就叫左最平既套餐,但已經十分滿意而且好有驚喜😆因為有兩份北海道海膽嘻😍😍😍楓 momiji ($850)📍前菜由熊本出產既水果蕃茄,配合和風汁,酸酸甜甜,十分開胃,作為第一道菜,實在係十分之適合😍📍刺身刺身只有三款,較特別既係好罕見既間白魚刺身,口感爽甜,店員推介配豉油或酸汁都可以更加帶出其鮮味😋👍🏻另外兩款都係我既摯愛,每次食都好感動😭分別就係海膽同拖羅!採用北海道海膽份外鮮甜,入口即溶,一點苦澀味道都無🥺而厚切拖羅十分肥美,咬落吾會有筋,好似成啖脂肪擺落口咁😍📍燒物鱆紅一夜干,一夜干係指魚類風乾之後再煎炸既魚,魚肉紮實亦吾會腥,而且帶點咸香,外皮脆卜卜👍🏻📍壽司壽司方面有赤貝 𩶘魚 呑拿魚 燒左口魚裙邊 熟成拖羅 同 北海道海膽😆每一件都好新鮮,比較特別係熟成拖羅,肉質好嫩滑,吾洗點豉油已經夠唒味,咬落口充滿魚油香味👍🏻另一款係燒左口魚裙邊配上燒汁,入口即溶既感覺,
今日同男朋友慶祝紀念日,決定要食餐好既!
因為有兩份北海道海膽嘻😍😍😍
楓 momiji ($850)
📍前菜

📍刺身

📍燒物

📍壽司
壽司方面有赤貝 𩶘魚 呑拿魚 燒左口魚裙邊 熟成拖羅 同 北海道海膽😆每一件都好新鮮,比較特別係熟成拖羅,肉質好嫩滑,吾洗點豉油已經夠唒味,咬落口充滿魚油香味👍🏻另一款係燒左口魚裙邊配上燒汁,入口即溶既感覺,好幸福😆

📍豚肉麵豉湯
用黑豚肉淆成既麵豉湯,好有心機👍🏻食完成餐生冷野,再飲碗熱湯🍲,暖一暖胃好舒服😋

📍最後以靜崗蜜瓜作完美結尾😚
雖然吾算好飽,但係好滿足😋