今次三神又黎到元朗揾野食啦!疫情咁耐都無得去旅行真係好辛苦。😭所以三神要一解思鄉之情❣️,就緊係食返碗拉麵先啦!✨今次依間餐廳叫《一人前拉麵》,三神一入到去就充滿濃濃嘅日本味道!餐廳嘅佈置都好日式🇯🇵,而且周圍都放滿咗唔少日本公仔。🎎有一下三神真係以為自己返左日本添呀!😲-🍜白前($69)拉麵個湯底係成碗拉麵嘅靈魂,個湯底一飲落好濃厚好重骨膠原嘅感覺。😋飲完個口仲有回甘嘅香味。而且師傅都再將個湯底表面打成泡沫,食落去口感再上一個層次!✨然後講一講塊慢煮叉燒,肉質非常嫩滑🤤。咬落完全唔似平時啲食開果啲日式叉燒。真係好難用文字形容啊!😖8 / 10-🐷日式醬油豬軟骨 ($44)味道偏甜但勝在豬軟骨好夠淋,但係份量真啲有啲少,三神兩三啖就食哂。😥6 / 10
所以三神要一解思鄉之情❣️,就緊係食返碗拉麵先啦!✨
餐廳嘅佈置都好日式🇯🇵,而且周圍都放滿咗唔少日本公仔。🎎
有一下三神真係以為自己返左日本添呀!😲
🍜白前($69)
然後講一講塊慢煮叉燒,肉質非常嫩滑🤤。

8 / 10
🐷日式醬油豬軟骨 ($44)
味道偏甜但勝在豬軟骨好夠淋,
但係份量真啲有啲少,三神兩三啖就食哂。😥

6 / 10