2025-07-17
估唔到喺油麻地一間酒店裡,竟然有間咁Chill嘅森林系餐廳,一入餐廳好似進入咗一座森林咁,仲有唔同動物一齊共食,非常可愛!店主亦不吝嗇地喺店面四周擺滿收藏品,好有心思一坐低就可以飲吓佢哋嘅自家製蝶豆花水,好refreshing!1️⃣牛油果水牛芝士蕃茄波波沙律配柚子黑醋汁 $128 我哋先叫咗一客沙律,呢個牛油果沙律嘅份量好足,原隻牛油果上碟,唔係切片,真係啖啖果肉,非常飽肚,加上比較輕盈嘅水牛芝士同埋甜甜酸酸嘅蕃茄,感覺無咁Heavy,而沙律菜配上濃稠嘅柚子黑醋汁就更加開胃,柚子甜香四溢!2️⃣煙三文魚流心蛋大啡菇 $98 大啡菇賣相亦好吸引,啡菇本身十分Juicy,菇面係煙三文魚茸、流心蛋同濃香芝士烤焗而成嘅Topping,兼具多重滋味,係好特別嘅一款小食!伴碟亦有大量沙律菜,就唔會食到覺得膩3️⃣明太子蟹肉意粉 $178呢款意粉值得一讚,首先蟹肉分量真係唔欺場,超級多!食到最後都仲有好多蟹肉剩,夠曬撈意粉而明太子鮮香之餘,亦有少少辣味,就令成個意粉更加惹味可口,再加埋忌廉醬,令意粉口感更加濃滑香口,份量又夠多,真係好值得推薦!4️⃣竹炭黑芝麻豆腐奶昔 $72最後餐飲方面,我哋叫咗呢款奶昔,都幾特
店主亦不吝嗇地喺店面四周擺滿收藏品,好有心思
1️⃣牛油果水牛芝士蕃茄波波沙律配柚子黑醋汁 $128
我哋先叫咗一客沙律,呢個牛油果沙律嘅份量好足,
原隻牛油果上碟,唔係切片,真係啖啖果肉,非常飽肚,
而沙律菜配上濃稠嘅柚子黑醋汁就更加開胃,柚子甜香四溢!
2️⃣煙三文魚流心蛋大啡菇 $98
大啡菇賣相亦好吸引,啡菇本身十分Juicy,
兼具多重滋味,係好特別嘅一款小食!
伴碟亦有大量沙律菜,就唔會食到覺得膩
3️⃣明太子蟹肉意粉 $178
呢款意粉值得一讚,首先蟹肉分量真係唔欺場,超級多!
食到最後都仲有好多蟹肉剩,夠曬撈意粉
而明太子鮮香之餘,亦有少少辣味,就令成個意粉更加惹味可口,
4️⃣竹炭黑芝麻豆腐奶昔 $72
最後餐飲方面,我哋叫咗呢款奶昔,都幾特別!
黑芝麻香固然係最突出,而豆腐會令到奶昔更順滑,
配有少少嘅竹炭烤香,用來總結呢餐真係適合不過