2008-07-20 10 views
今個星期六0既為食之旅, 由我積奇, 同祖安出動啦, 今次0既為食地區係中環區, 不過因為我係上個星期日踢波扭傷腰, 所以只選了兩個目標 1. <Vanilla> + 2. 祖安至愛 <勝香園>. 我地首先係堅道下車, 再沿著扶手電梯直上, 到達摩羅廟街後, 忘記了轉左定轉右, 所以兜0左一個圈先搵到, 累死了, 哈哈!!! (記住上到去係轉右0既對面, 有時會俾d 貨車借住0架).因為積奇梨對朱古力冇乜研究, 又唔知貴0既朱古力好食在邊??? 我暫時比較愛食藍莓芝士蛋糕, 有冇食家有好介紹呀???所以今篇食評交俾祖安0黎寫, 一入店內, 祖安就被各色各樣的蛋糕吸引住, 而且忍唔住要即刻幫佢地影相!!! 店內整齊, 乾淨. 今次我地就試試... 外表不錯0既Chocolate Truffle!!! 1. Chocolate Truffle ($32) ~ 幾乎整件蛋糕都係黑朱古力製成, 入口等一陣, 就會溶化在口中, 感覺有點像Royce0既朱古力!!! 底層有一層薄薄的蛋糕...我地兩個share一件...略為有點漏. 如果一人食四份一件就0岩0岩好

1. Chocolate Truffle ($32) ~ 幾乎整件蛋糕都係黑朱古力製成, 入口等一陣, 就會溶化在口中, 感覺有點像Royce0既朱古力!!! 底層有一層薄薄的蛋糕...我地兩個share一件...略為有點漏. 如果一人食四份一件就0岩0岩好啦, 或者外賣回家慢慢歎, 可能更加正
!!!

整體評價:雖然遠, 但值得!!!
各式各樣的蛋糕
Chocolate Truffle
$32 (Other)
Chocolate Truffle