好好彩之前臨結業前有食到呢間午市buffet一百蚊都唔洗嘅小店😎第一次亦係最後一次 但一定唔係食素嘅最後一次😆平日6點幾去好彩都有位 直程未行到去舖門口 已經有店員迎接我地· 一入門就買咗飛仔比咗錢先入座· 第一次食都唔緊要😉店員友善地指導每個人隻碟係reuse嘅 好好地提倡節儉主義 即使buffet都要量力而為 食得哂先好拎下一輪· Dun worry又唔係真係strict到咁嘅 想換過隻碟嘅話 出面bar枱都有嘅kekee· 食完啲杯碗碟要自己執番哂去tray🤪幫到人又幫自己· 每星期menu都會變😆野食又refill得幾快 雖然原材料都係嗰啲 但feel到款式、改名都好有心思💕令人好有興趣試下· 今次buffet除咗係食 反而令我反思到點解咁多人食素都可以咁高compliance🤓長時間咁食都可以食得開心 又食到自己鍾意嘅野。。。🦔👉平日晚市 $125 ~1.5hrs。。。🦔👉Pizza🍕必食!大件夾抵食 餅底烤得好脆 芝士滿滿的 有埋大塊蕃茄係面夠健康👍同埋都幾搶手 一出一底 好多人拎拎下就所剩無幾。。。🦔👉三色蔬菜卷食咗一整嚿起碼飽咗1成🤣用綠色餅皮實一實咁包住哂啲極rich

· 一入門就買咗飛仔比咗錢先入座
· 食完啲杯碗碟要自己執番哂去tray🤪幫到人又幫自己

👉平日晚市 $125 ~1.5hrs

👉Pizza🍕
👉三色蔬菜卷
食咗一整嚿起碼飽咗1成🤣用綠色餅皮實一實咁包住哂啲極rich嘅餡料 紫椰菜、生椰菜、蘿蔔絲3款顏色好鮮豔咁擺埋一齊🥳食落味道又唔錯架喎 比起睇落去好食kekee 終於明點解人地食素成routine都唔難
👉炸物
炸鮮奶必食!! 炸粉唔太厚 內裡牛奶好似奶凍咁滑嘟嘟🤤另外仲有炸薯條同炸魷鬚🤭雖然兩隻嘅味粉差唔多 但質感都令我試完再試 係fries比較柴啲🤪但我個人感覺似食緊炸菇條咁得意haha
👉Salad
大家都好關注嘅沙律菜😉係幾新鮮嘅 onside仲有車厘茄仔、紫薯蓉粒(乾咗啲)、藜麥
👉熟食、涼拌
· 紅薯粉夠辣幾惹味🤪鍾意食辣嘅人實鍾意!另外有涼拌酸青瓜、豆皮等等 用黎開胃很不錯!
· 當日時菜有炒芥蘭嗰啲都好新鮮 莖夠爽口 想多啲味道變化嘅話 焗白椰菜花、西蘭花都會mix埋蟹粉醬 味道很不錯
· 個帶子豆腐成功扼到我🤣嚿帶子原來係菇我傷心咗
· 有個小食係 鍋巴+蟹粉醬 個鍋巴真係幾脆口又唔太熱氣 店員極力推薦沾埋蟹粉+醋食 又真係幾特別😋可以一試
· 想食飽肚熟食嘅話 又有伊麵、炒飯kekee 我就大推個粥😚稠密度剛好 料適量的多 有菇仔嗰啲幾有嚼感 我就chill chill地加埋藜麥係面 再增口感jenggg
👉甜品
· 豆腐花、涼粉嗰啲我就無試🤭但個朱古力brownie認真高質!入口即溶 極~濃朱古力味 有埋nuts係底 朱古力控唔可以錯過!
· 有個偽焦糖布丁真係賣相唔錯但椰奶味極重我試完一啖就可哈哈
👉飲品
有暖嘅夏枯草😚呢個涼茶又唔太難飲 想試其他嘅話又有檸檬水 不過嫌檸檬味可以重啲 仲唔少得老友記鍾意嘅普洱🍵雖然款式少啲 但志在夠大眾化