2024-04-19 159 views
最近朋友介紹係紅磡既意粉狂熱有個SET好抵食, 如果唔轉特別野既話, 每人都唔洗$200,係依架香港食野越黎越貴既情況下, D個價錢真係好吸引, 所以我就跟佢去一探明白入到去既環境係幾有特色既西餐廳, 特別係近門口果個好大既燈都幾搶眼,而且位同位之間都有距離, 令我地食得同傾得開心 坐底左我地就睇下食咩啦, 見到傳說中有個$278既二人餐, 有湯, 有前菜, 有兩個主菜, 有甜品, 有飲品, D個價錢黎講真係好OK, 我地見咁平, 所以再加左少少錢去轉其他野法式芝士洋蔥湯夠香夠濃,湯底滑溜, 仲有淡淡的芝士融化入湯既感覺,洋蔥香甜而不膩, 好開胃香濃南瓜忌廉湯濃稠綿滑, 南瓜的天然甜味與忌廉的濃郁完美結合,入口即化, 帶來滿滿的幸福感,香氣四溢,令人垂涎欲滴凱撒沙律新鮮的生菜葉子搭配脆口的麵包丁, 加上帶有咸香味的培根和Parmesan乳酪, 再淋上濃郁的凱撒醬,每一口都是一個美味的組合, 這道沙律不僅口感豐富, 而且色彩鮮艷蒜香白酒汁海蜆意粉新鮮的海蜆與彈牙的意粉完美結合, 搭配蒜香與白酒的香氣, 散發出誘人的味道, 白酒汁的酒香與蒜味相互融合, 帶來一種獨特的風味, 令人回味無窮軟

香濃南瓜忌廉湯&法式芝士洋蔥湯
法式芝士洋蔥湯

香濃南瓜忌廉湯

軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉
軟殼蟹
軟穀蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉-加$48
香脆既軟穀蟹的鮮美與海膽的鮮甜完美結合, 配上濃郁的忌廉汁, 營造出輕奢華的口感, 鮮製意粉的彈牙口感更增添了整道菜的層次感, 每一口都能品味到海膽的鮮味, 配合蟹肉的鮮甜, 冇得輸啦

朱古力窩夫
朱古力窩夫-加$38
窩夫的外層酥脆, 內裡鬆軟, 每一口都帶來滿滿的幸福感, 朱古力醬的滑順口感和濃郁的巧克力香味與窩夫完美融合, 而且仲有球朱古力雪糕, 一冷一熱既配合, 可以作為一個完美的句號

水果茶&可樂
飲品
飲品係SET都有的, 除左我飲既比較普通既百事外, 水果茶都係唔洗加錢的

總結, D個SET性價比上一定冇得輸, 食物同服務都幾好, 位置又就腳, 我好多謝朋友既介紹
2024-04-16
香濃南瓜忌廉湯&法式芝士洋蔥湯