2024-05-03 127 views
依間係香港紅磡置富都會意粉餐廳,係和民集團旗下既餐廳,以價格合理提供融合左日式風情既意大利菜式,其中主打鮮製意粉採用「生麵」製成,口感彈牙、有濃厚麥香。此外餐廳亦自家研製醬汁、調味,可以係到試到啲另類既意粉,今次揀左最平既2人套餐 $278,可以選擇多款意粉,甜品飲品餐湯等。 軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉 🦀🍝🤤 軟殼蟹炸得金黃香脆,而且仲有兩隻,份量十足!咬落去外脆內軟,輕輕切開,蟹肉鮮嫩,與香濃的海膽忌廉汁交織,口感豐富,層次分明 。意粉係打橫咁卷住放,賣相吸引,睇落去就好有食欲!個汁 creamy 得嚟又唔會太膩,仲有少少海膽嘅鮮味。 南瓜忌廉汁香草雞肉鮮製意粉 🎃🐔🍝 呢個意粉煮得啱啱好,唔會太硬或者太淋,煙韌彈牙,掛住滿滿金黃色嘅南瓜忌廉汁,每一啖都充滿住香濃嘅南瓜味,好似食緊南瓜湯咁,好香甜!雞肉嫩滑多汁,而且仲有陣陣香草味,同南瓜忌廉汁好夾! 朱古力窩夫 🍫🧇😋 窩夫外脆內軟,朱古力醬香濃甜美,雲呢拿朱古力雪糕球香滑可口,另外有兩塊迷你tiramisu,質感綿密,每一啖都充滿住濃郁嘅朱古力香氣,真係好滿足!而且份量十足,兩個人食都夠飽! #hkfoodie #hkfoodb

軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉 🦀🍝🤤

南瓜忌廉汁香草雞肉鮮製意粉 🎃🐔🍝

朱古力窩夫 🍫🧇😋

#hkfoodie #hkfoodblogger #pastaholic #相機食先 #香港美食 #一路食一路post #食好西 #pastaoftheday #spaghetti
2024-04-24
2024-04-19 162 views
最近朋友介紹係紅磡既意粉狂熱有個SET好抵食, 如果唔轉特別野既話, 每人都唔洗$200,係依架香港食野越黎越貴既情況下, D個價錢真係好吸引, 所以我就跟佢去一探明白入到去既環境係幾有特色既西餐廳, 特別係近門口果個好大既燈都幾搶眼,而且位同位之間都有距離, 令我地食得同傾得開心 坐底左我地就睇下食咩啦, 見到傳說中有個$278既二人餐, 有湯, 有前菜, 有兩個主菜, 有甜品, 有飲品, D個價錢黎講真係好OK, 我地見咁平, 所以再加左少少錢去轉其他野法式芝士洋蔥湯夠香夠濃,湯底滑溜, 仲有淡淡的芝士融化入湯既感覺,洋蔥香甜而不膩, 好開胃香濃南瓜忌廉湯濃稠綿滑, 南瓜的天然甜味與忌廉的濃郁完美結合,入口即化, 帶來滿滿的幸福感,香氣四溢,令人垂涎欲滴凱撒沙律新鮮的生菜葉子搭配脆口的麵包丁, 加上帶有咸香味的培根和Parmesan乳酪, 再淋上濃郁的凱撒醬,每一口都是一個美味的組合, 這道沙律不僅口感豐富, 而且色彩鮮艷蒜香白酒汁海蜆意粉新鮮的海蜆與彈牙的意粉完美結合, 搭配蒜香與白酒的香氣, 散發出誘人的味道, 白酒汁的酒香與蒜味相互融合, 帶來一種獨特的風味, 令人回味無窮軟

香濃南瓜忌廉湯&法式芝士洋蔥湯

軟殼蟹
軟穀蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉-加$48
香脆既軟穀蟹的鮮美與海膽的鮮甜完美結合, 配上濃郁的忌廉汁, 營造出輕奢華的口感, 鮮製意粉的彈牙口感更增添了整道菜的層次感, 每一口都能品味到海膽的鮮味, 配合蟹肉的鮮甜, 冇得輸啦

朱古力窩夫-加$38
窩夫的外層酥脆, 內裡鬆軟, 每一口都帶來滿滿的幸福感, 朱古力醬的滑順口感和濃郁的巧克力香味與窩夫完美融合, 而且仲有球朱古力雪糕, 一冷一熱既配合, 可以作為一個完美的句號

水果茶&可樂
飲品
飲品係SET都有的, 除左我飲既比較普通既百事外, 水果茶都係唔洗加錢的

總結, D個SET性價比上一定冇得輸, 食物同服務都幾好, 位置又就腳, 我好多謝朋友既介紹
2024-04-16
香濃南瓜忌廉湯&法式芝士洋蔥湯
軟殼蟹
水果茶&可樂
「意粉狂熱」的食品一向以性價比高見稱,而且質素相當唔錯,特別係精心設計的多款套餐,相當抵食,好似今晚我地揀咗「意粉&披薩」,只需三佰幾蚊已經有齊餐湯、沙律、小食、意粉、Pizza 、甜品和飲品二人份👍🏻👍🏻🌟意粉&披薩狂熱套餐 (9items )$ 338🍲▪️法式芝士洋蔥湯 / 香濃南瓜忌廉湯真材實料的洋蔥湯,味道清甜,法包上鋪上芝士,非常唔錯,南瓜湯味道濃郁,口感creamy🥙▪️香草雞肉凱撒沙律(半份)沙律菜新鮮爽脆,配上雞肉、小蕃茄、麵包粒、芝士碎和千島醬,美味開胃🍗▪️蒜味芝士雞翼(4隻)(蒜味芥末醬)雞翼好入味,充滿蒜香,非常惹味🍝▪️軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉+$48意粉使用日本製小麥粉製作,口感彈牙,能嚐到小麥味道,海膽忌廉汁味道濃郁掛滿每一條意粉,配上即炸香脆的軟殼蟹,非常美味🍕▪️美式辣肉腸披薩10"薄脆餅底配合蕃茄醬、莫札瑞拉起司和意大利辣香腸片,香辣鹹香又美味,最傳統的意式風味🧇▪️朱古力窩夫+$38即點即焗的窩夫,朱古力味香濃,外層香脆內裡煙靭,配上朱古力雪糕、小蛋糕、忌廉、朱古力醬、和糖粉,美味大滿足,套餐只需加$38就食到,好超值🍵▪️日本抹茶牛奶(熱)+$16🍹▪️凍水

🌟意粉&披薩狂熱套餐 (9items )$ 338

🍲▪️法式芝士洋蔥湯 / 香濃南瓜忌廉湯

🥙▪️香草雞肉凱撒沙律(半份)

🍗▪️蒜味芝士雞翼(4隻)(蒜味芥末醬)
雞翼好入味,充滿蒜香,非常惹味

🍝▪️軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉+$48

🍕▪️美式辣肉腸披薩10"

🧇▪️朱古力窩夫+$38

🍵▪️日本抹茶牛奶(熱)+$16
🍹▪️凍水果茶
這裡除了一般汽水、咖啡、奶茶之外,亦有特色飲品,抹茶牛奶香滑滿滿抹茶香,水果茶清甜又解渴

• 軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉
2024-02-22 221 views
喺紅磡有間食意粉唔錯嘅餐廳,價錢唔貴,好適合同朋友聚會,而且裝修都唔錯㗎❤️❤️❤️🤩蒜香白酒汁海蜆意粉鮮美的海蜆與濃郁的白酒汁交融在一起,搭配彈牙的意粉,海鮮好鮮味,而且唔會太鹹,調味得剛剛好😍😍🤩軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉軟殼蟹的鮮嫩肉質和海膽忌廉汁的濃郁奶油味道相得益彰,搭配鮮製的意粉,口感豐富,好鍾意佢嘅海膽忌廉汁,唔會腥味,好鮮甜😣😣😣🤩法式芝士洋蔥湯這道法式經典湯品以濃郁的洋蔥香氣和濃厚的芝士味道為特色😍湯的口感濃稠順滑,洋蔥的甜味與芝士的醇厚完美融合😀😀🤩香濃南瓜忌廉湯湯的質地絲滑細膩,口感濃郁,南瓜的天然甜味與忌廉的濃香相輔相成,是一道令人心暖的湯品🥸🥸🤩朱古力窩夫🧇外層酥脆,內部柔軟🥹🥹每一口都散發出濃厚的朱古力香氣,甜度適中,是朱古力愛好者的絕佳選擇👅👅👅🤩熱檸檬水食完咁多嘢,飲番杯熱檸水暖下個胃,唔錯唔錯🤩凱撒沙律

🤩蒜香白酒汁海蜆意粉
鮮美的海蜆與濃郁的白酒汁交融在一起,搭配彈牙的意粉,
海鮮好鮮味,而且唔會太鹹,調味得剛剛好😍😍

🤩軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉

🤩法式芝士洋蔥湯

🤩香濃南瓜忌廉湯

🤩朱古力窩夫🧇

🤩熱檸檬水
食完咁多嘢,飲番杯熱檸水暖下個胃,唔錯唔錯

🤩凱撒沙律
之前去紅磡演唱會之前,鍾意最近的紅磡置富都會商場食晚飯,好有儀式感。幾年冇嚟,我最喜歡的意粉狂熱,仍然在閃閃發光。喜歡這裏的意粉和Pizza,還有季節性更新的特選餐牌,原本想試一下日本產魷魚配鱈魚子忌廉製意粉和特飲,可惜當晚反應熱烈,很早售罄。忌廉蘑菇湯。法式芝士洋蔥湯精心炮製出來的法式芝士洋蔥湯,味道一流!香草雞肉凱撒沙律(半份)滿滿香草味的雞肉,配上沙律菜,非常足料,又酸又甜,令人很開胃。主廚精選沙律沙律菜式融合新派西日 fusion,保留到傳統日本風味,三文魚很肥美,嫰滑的質感,開胃的沙律,脆脆的沙律菜,口感更豐富。秘製炸雞炸雞外層酥脆,啖啖肉方便進食,雞肉嫩滑,彈牙可口。芝士肉醬千層麵我每一次去意粉狂熱,都喜歡吃千層麵,今次有我最喜歡吃的芝士肉醬千層麵,是滿滿的芝士肉醬,爽口又彈牙!美式辣肉腸披薩10"披薩賣相令人有嘩一聲的感覺,熱熱芝士軟糯煙韌,還有鋪滿美式辣肉腸,味道香辣惹味,披薩配料豐富,享有多種口感。甜品Tiramisu 蛋糕賣相小清新,保持濕潤,配搭挺美味。凍咖啡,凍水果茶凍咖啡味道挺香的,凍水果茶口感和甜度都完美。

忌廉蘑菇湯。法式芝士洋蔥湯
精心炮製出來的法式芝士洋蔥湯,味道一流!

香草雞肉凱撒沙律(半份)

主廚精選沙律

秘製炸雞
炸雞外層酥脆,啖啖肉方便進食,雞肉嫩滑,彈牙可口。

芝士肉醬千層麵

美式辣肉腸披薩10"

甜品
Tiramisu 蛋糕賣相小清新,保持濕潤,配搭挺美味。

凍咖啡,凍水果茶
凍咖啡味道挺香的,凍水果茶口感和甜度都完美。

• 法式芝士洋蔥湯
  • 水果茶
  • 香草烤雞凱撒沙律
  • 主廚精選沙律
2024-06-08 0 views
午市套餐$78南瓜忌廉汁香草雞肉鮮製意粉意粉真係食到係新鮮整,好香小麥味😌前菜我揀咗個南瓜湯,好香甜又滑😚至於送嘅炸魷魚圈就有啲失色🥹啲粉團同魷魚係完全分離嘅😂仲送買嘢飲👍🏻👍🏻👍🏻
午市套餐$78
南瓜忌廉汁香草雞肉鮮製意粉
意粉真係食到係新鮮整,好香小麥味😌
前菜我揀咗個南瓜湯,好香甜又滑😚
至於送嘅炸魷魚圈就有啲失色🥹
啲粉團同魷魚係完全分離嘅😂
仲送買嘢飲👍🏻👍🏻👍🏻
2024-05-25 7 views
之前同朋友食過呢間西餐廳環境闊落,而且味道唔錯,於是放工再同老公嚟試吓👍🏻呢間餐廳係和民旗下。做會員仲有優惠,餐廳以QR code形式落單好方便😊軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉:軟殼蟹好大隻,而且炸得好鬆脆,外脆內鮮甜,鮮製意粉軟滑而且有蛋香,配上濃郁嘅海膽忌廉汁好鮮味,而且份量好多,加$38仲可以升級套餐,有埋湯同埋飲品,好抵👍🏻法式芝士洋蔥湯:香港比較少西餐廳可以飲到,湯入面有一片麵包,吸收哂湯汁,湯充滿洋蔥香,配埋麵包同芝士一齊飲勁正👍🏻凍檸檬茶:甜度適中,而且茶同埋檸檬嘅比例剛剛好,一邊食一邊飲可以解滯👍🏻主廚精選沙律:沙律菜好新鮮,又甜又爽脆,而且配料好豐富,有烤雞、煙三文魚、水煮蛋仲有車厘茄,配埋酸酸甜甜嘅沙律汁味道一流👍🏻香烤香草羊架:有2大件羊架,羊架烤得剛剛好,外焦香內裏鮮嫩多汁,而且一啲都唔騷,點埋燒烤汁更加正,仲有啲薯條伴碟,粗薯條外脆內軟,薯仔味十足好正👍🏻香濃朱古力窩夫:朱古力窩夫外脆內軟,而且還配上香濃軟滑嘅意大利芝士餅同埋雲呢拿雪糕,上面仲灑滿可可粉,為呢餐豐富嘅晚餐畫上完美嘅句號☺️推介美食:軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉:軟殼蟹好大隻,而且炸得好鬆脆,外脆內鮮甜

香濃朱古力窩夫:
推介美食:
香濃朱古力窩夫:
2024-05-11 8 views
多數到紅磡都是看演唱會,這次剛巧跟朋友於約會,到了位於紅磡火車站側的置富都會吃飯,選了這間專食意粉及pizza 的西餐廳。脆炸原條白身魚配薯角 $98一上枱就被大炸吸引眼球,熱辣辣的外層炸得香脆,入口是暖笠笠出堂的魚肉!薯角薯味濃郁,可以說是性價比十分高的菜式👍🏾軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉 $128軟殼蟹炸得鬆脆可口,咬下去啖啖蟹肉,而口感creamy 的海膽忌廉汁,配上口感煙韌的意粉,兩者很夾。Margarita pizza(配水牛芝士) $68很窩心,有半份及一份選擇,份量剛剛好。芝士味香濃,每啖都是芝士的奶香。餅底香脆,帶有微微焦香。香濃朱古力窩夫 $78即叫即做的朱古力窩夫焗得很脆口,外脆內軟的口感,配上最佳組合的雲呢拿雪糕,為這一餐畫上完美句號🫶🏻

脆炸原條白身魚配薯角 $98

軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉 $128

Margarita pizza(配水牛芝士) $68

香濃朱古力窩夫 $78

意粉狂熱📍紅磡都會道6號置富都會7樓752-753號舖📍旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心2樓208號舖📍屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼L2樓46號舖━忙到癲的時候只想就近解決晚餐~ 這間意粉狂熱在置富都會裡屹立不倒 平日同樣旺場! 雙人餐飽腹感滿滿 會說是很親民的西餐!━🫕 法式芝士洋蔥湯🎃 香濃南瓜忌廉湯 好味指數:●●●◯◯ ━🥗 香草雞肉凱撒沙律(半份)▶︎ 半份的分量也足夠二人分享 是清爽的好味指數:●●●◐◯━🐔 蒜味芝士雞翼▶︎ 雞翼正常發揮~好味指數:●●●●◯━🍝 軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉 +$ 48▶︎ 整隻軟殼蟹搭配海膽忌廉汁扁意粉 ▶︎ 意外地意粉質感不錯 而海膽忌廉汁似乎了也;好味指數:●●●●◯━🍕 美式辣肉腸披薩10"好味指數:●●●◯━🧇 朱古力窩夫 +$38▶︎ 即叫即做 巧克力窩夫搭配雪糕 提拉米蘇蛋糕 可可粉等 不會很甜膩~好味指數:●●●◯◯ ━
意粉狂熱
📍紅磡都會道6號置富都會7樓752-753號舖
📍旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心2樓208號舖
📍屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼L2樓46號舖

雙人餐飽腹感滿滿 會說是很親民的西餐!

🫕 法式芝士洋蔥湯

🎃 香濃南瓜忌廉湯

好味指數:●●●◯◯

🥗 香草雞肉凱撒沙律(半份)
▶︎ 半份的分量也足夠二人分享 是清爽的
好味指數:●●●◐◯
香草雞肉

🐔 蒜味芝士雞翼
▶︎ 雞翼正常發揮~
好味指數:●●●●◯

🍝 軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉 +$ 48
▶︎ 整隻軟殼蟹搭配海膽忌廉汁扁意粉
▶︎ 意外地意粉質感不錯 而海膽忌廉汁似乎了也;
好味指數:●●●●◯
海膽忌廉汁鮮意粉

🍕 美式辣肉腸披薩10"
好味指數:●●●◯
美式辣肉腸披薩

🧇 朱古力窩夫 +$38
好味指數:●●●◯◯

香草雞肉
海膽忌廉汁鮮意粉
美式辣肉腸披薩
2024-03-29 22 views
今天和朋友看完示範單位後來到了這間餐廳好好休息一下,這間餐廳位置十分之方便,一出紅磡站便到達了,並不需要風吹雨打!首先,南瓜是一種營養豐富的食材,富含纖維、維生素和礦物質。它的口感柔軟滑嫩,並且具有微甜的味道。將新鮮的南瓜煮熟並打成泥狀,可以使湯的質地濃稠,口感豐富。香濃南瓜湯以其獨特的口感、香氣和營養價值,成為一道受人喜愛的美味佳餚。無論是冬季暖身,還是作為開胃菜,這道湯都能帶來滿足和愉悅的味覺享受。軟殼蟹海膽醬意粉是一道絕對令人驚艷的美食!這道菜結合了軟殼蟹和海膽醬,將不同的風味完美融合在一起。首先,軟殼蟹的酥脆外殼和鮮嫩肉質提供了一種美妙的口感。它的鮮味和脆度為整道菜增添了獨特的風味。而海膽醬則是這道菜的亮點之一。海膽醬具有豐富的海洋風味和奶油般的質地,為意粉增添了濃郁的口感和味道。它的鮮美和微妙的鹹甜味道能夠完美地與軟殼蟹的鮮味相結合,營造出一種令人回味無窮的味覺享受。雞翼是一道受人喜愛的美食,它擁有獨特的風味和多種口感。讓我們一起來讚美雞翼吧!首先,雞翼有著酥脆的外皮和多汁的肉質,這種口感絕對令人愉悅。抹茶窩夫是一道令人著迷的美食,它結合了抹茶的獨特風味和窩夫的鬆軟口感,為人

抹茶窩夫是一道令人著迷的美食,它結合了抹茶的獨特風味和窩夫的鬆軟口感,為人們帶來一種獨特的味覺享受。

首抹茶的苦甜味道在窩夫中得到了完美的平衡。抹茶的香氣和微苦的風味為窩夫帶來了一種獨特的風味層次.
@pastaholichk 意粉狂熱有數間分店,平時想食意粉同埋 Pizza都會嚟呢到,今次嚟到紅磡分店,一樣好食又唔貴性價比高🪄 芝士蕃茄肉醬鮮製意粉肉醬意粉一向係我最愛❤️芝士加肉醬料令手工意粉更惹味,麵條間沾上芝士肉醬汁口感好豐富,而且麵條十分彈牙🪄軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉香脆鬆軟軟殼蟹好大隻,炸得非常出色,一人一半可兩人分享,而海膽忌廉汁提升意粉🍝鮮味,忌廉汁令意粉更加滑溜,意粉十分煙韌彈牙,整體味道、口感都非常好🪄黃金四重芝土披薩(配蜜糖)除咗意粉佢哋嘅pizza一樣好食😋滿滿嘅芝士加上蜜糖更加好食,餅底整得都好煙靭🪄朱古力窩夫(2人份)朱古力味濃郁而不膩,窩夫大件和鬆脆。把附隨的雪糕塗到窩夫上,會令窩夫變得更甜和帶出軟滑又香脆的口感。雪糕可單吃,又可如醬汁般為窩夫帶來不一同的口感。🚩 意粉狂熱 (置富都會) (紅磡) 紅磡都會道6號置富都會7樓752-753號舖#addifoodie #addifoodie紅磡#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKco

🪄 芝士蕃茄肉醬鮮製意粉

🪄軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉

🪄黃金四重芝土披薩(配蜜糖)

🪄朱古力窩夫(2人份)

🚩 意粉狂熱 (置富都會) (紅磡)
紅磡都會道6號置富都會7樓752-753號舖

#addifoodie #addifoodie紅磡
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #意粉狂熱 #朱古力窩夫 #肉醬意粉 #pastaholic
2024-03-06
Type of Meal
Dinner
2024-03-19 25 views
今日去左意粉狂熱食晚餐,佢哋有好抵食嘅意粉套餐,食物包羅萬有法式芝士洋蔥湯濃郁的芝士味道與甜美的洋蔥完美結合,帶來一種濃郁又溫暖的口感凱撒沙拉鮮嫩的生菜葉搭配著酥脆的培根和香濃的凱撒醬,口感豐富且層次分明。軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉軟殼蟹的鮮美與海膽忌廉汁的濃郁完美融合,每一口都充滿了海鮮的鮮甜味道。意粉本身也做得恰到好處,彈牙有嚼勁。海老意粉配檸檬忌廉汁新鮮的海老與檸檬忌廉汁的酸甜味道相得益彰,帶來一種清爽的口感。朱古力窩夫窩夫的外層酥脆,內裡柔軟,搭配著濃郁的朱古力醬,每一口都讓人陶醉其中。凍水果茶和凍奶茶

凱撒沙拉

海老意粉配檸檬忌廉汁

凍水果茶和凍奶茶
之前去睇演唱會~指定動作梗係要醫肚先😙😙近近哋喺隔離商場食個飯先~一於揀連鎖餐廳(因為一來減低中伏率~二來快靚正嘛🤭)一入内被快速安排坐卡位~QRcode落單後出餐速度都好有效率🙌🏻.✨意粉狂熱套餐(二人份) $364.✨香濃南瓜忌廉湯✨法式芝士洋蔥湯. ✨凱撒沙律 (半份)羅馬生菜非常新鮮爽脆🥬加上芝士乾,車厘茄,麪包糠~清新開胃~.✨軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉 +$48擺盤好吸引👏🏻👏🏻軟殼蟹炸得卜卜脆~咬落香脆又保持到內裏juicy🦀甘香濃郁嘅海膽忌廉汁掛喺彈牙意粉上~預期中嘅滋味~. ✨芝士肉醬千層麵🍅🍅香甜可口蕃茄味道好出眾~一層一層嘅闊條麵彈性十足~夾層住咸香肉醬~經典嘅千層麵無令人失望😋. ✨朱古力窩夫 +$38造型精緻🍫🍫朱古力窩夫新鮮即製又脆又軟糯~灑上可可粉嘅雪糕,忌廉,迷你芝士餅~絕妙甜點😘😘. ✨凍奶茶x2.✨加一服務費
✨意粉狂熱套餐(二人份) $364
✨香濃南瓜忌廉湯
✨法式芝士洋蔥湯
✨凱撒沙律 (半份)
✨軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉 +$48
✨芝士肉醬千層麵
✨朱古力窩夫 +$38
✨凍奶茶x2
✨加一服務費
2024-03-06 35 views
搵到間又平又好味嘅餐廳,$300幾蚊兩個人食到飽飽。晚市有好多抵食套餐,亦有散叫。我哋揀咗散叫。Pizza有大細兩個size,如果兩個人食量唔多,揀個細嘅就啱哂。可以再叫其他嘢試多啲款式。細照燒雞蛋黃醬披薩🍕只係$48,好平啊!仲可以+$38升級套餐加湯就及飲品。揀咗法式芝士洋蔥湯同蘋果汁。披薩即焗,外層軟綿綿。照燒雞嘅味道好香,配埋雞蛋黃醬,真係好夾!另外揀咗軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉🦀🍝。軟殼蟹香脆,意粉又充滿海膽忌廉汁,好creamy! 小食揀咗香烤雞翼(檸檬蜜糖),一份有4隻,有燒烤風味!最後當然叫返個甜品,揀咗香濃朱古力窩夫🧇!香濃嘅朱古力雪糕同軟綿嘅窩夫,食完甜品就完滿了。

小食揀咗香烤雞翼(檸檬蜜糖),一份有4隻,有燒烤風味!

2024-02-28 21 views
意粉狂熱 (置富都會) (紅磡)紅磡都會道6號置富都會7樓752-753號舖法式芝士洋蔥湯濃郁而濃厚,散發著引人入勝的香氣。芝士的融化與洋蔥的甜味完美融合在一起,為湯的口感增添了豐富的層次感。這是一道絕對不容錯過的開胃菜。香濃南瓜忌廉湯質地非常滑順,口感濃郁而豐富。南瓜的甜味與忌廉的香氣完美結合,令人回味無窮。它是一道給人溫暖和舒適感覺的湯品,特別適合在寒冷的冬天享用。凱撒沙律沙律的新鮮蔬菜和醬汁的搭配非常出色,給人一種爽脆的口感和豐富的味道。雖然份量比較小,但它的味道絕對不馬虎,給人一種健康和美味的感覺。芝士肉醬千層麵層次感非常豐富,每一層麵條都被肉醬和芝士完美包裹著。麵條煮得剛剛好,不過度軟爛也不過度硬邦邦。肉醬的味道濃郁而香氣四溢,與麵條和芝士的結合非常完美。這道菜絕對是意粉愛好者的最愛。軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉軟殼蟹炸得金黃酥脆,外脆內嫩。海膽忌廉汁給予了意粉獨特的風味,帶來了豐富的海鮮味道。意粉本身做得非常彈牙,與海鮮的結合非常完美。這道菜絕對是一個奢華而美味的享受。朱古力窩夫濃郁的朱古力味道,外層酥脆,內部鬆軟。它的口感非常豐富,每一口都充滿了朱古力的香氣和味道。這是一個
意粉狂熱 (置富都會) (紅磡)
紅磡都會道6號置富都會7樓752-753號舖

芝士肉醬千層麵

朱古力窩夫
濃郁的朱古力味道,外層酥脆,內部鬆軟。它的口感非常豐富,每一口都充滿了朱古力的香氣和味道。這是一個完美的結尾,讓您以甜美的味道結束這次美食之旅。