2020-03-13 884 views
睇咗「跟黃秋生飲食」嗰條片,見佢一開波就彈人嗰碟卡邦尼意粉,但係大讚個炸魚薯條,童話個蒜香豆豉鯪魚意粉巴閉,就覺得條片應該係真心介紹,就即刻搵個friend陪我去試嗰碟意粉。開門之前,以為佢只係其貌不揚嘅普通工廠大廈食肆,點知一推開門,見到啲燈光,又有一排剪髮舖咁嘅位,仲有啲皮嘅卡位,用心嘅設計,即時加咗唔少印象分。一坐低,二話不說即刻叫咗個蒜香豆豉鯪魚意粉先,又真係大件夾抵食喎,個意粉少少辣,偏鹹嘅感覺,再加埋蒜,真係啱晒我口味,個豆豉鯪魚同個意粉夾得埋,果下犀利。另外仲叫咗個玫瑰Latte,正常嘢,不過不失,不過造型美觀,有幾塊玫瑰花瓣咁,配合成間餐廳嘅裝修,每個角落都可以係影相位,啱晒港女黎打卡。之後再加多咗個朱古力pancake,都係普通野,正正常常咁,兩個人食完飽到毆。

蒜香豆豉鯪魚意粉

玫瑰Latte