2015-04-06 1209 views
今日約左寶貝喺呢頭食飯傾下心事~喺大埔心水選擇真係太多了~最後心血來潮點左黎呢間,想食個意大利式的沙律一入去人客唔多~我地好坐左個窗邊好卡位,坐下枱櫈好大張~感覺好舒服服務員好有禮貌咁放下暖水同餐牌,我地就慢慢睇~最後決定點左三文魚凱撒沙律同香草燒羊架餐~寶貝點左套餐,有湯有餐飽,餐廳唔錯,我地點了一個餐,都有兩個飽送上~連佢特有的香草牛油~yummy~!突然醒覺..意大利餐廳唔係有籮任食包同橄欖油黑醋架咩?!三文魚凱撒沙律 - 嚴格黎講應該冇咩要求的菜式,但求似模似樣就好滿意~未上枱前心中滿以為會好似''小意大利''的份量同好豐富,好有意大利感覺,上枱一睇就有少少失望~作為一間標榜意大利餐廳,確係唔應該係呢種出品,睇落變左一般西餐廳!!兩小件的煙三文魚,雖然卷得好精緻,但仍覺得非常薄弱...沙律菜只得一兩款,食落已經淋晒又濕又出水,相信係切起左有一段時間,新鮮指數30...V_V香草燒羊架餐~等左起碼有半個鐘同埋要''唔該跟進''兩次先到的香草羊架,上枱個樣好吸引,色香俱全,切入去我地發現明明點左5成熟,上枱就變左7成熟.都唔知係咪求其拎份比我地就算~有點失望~入口感覺唔錯,香草調味
今日約左寶貝喺呢頭食飯傾下心事~喺大埔心水選擇真係太多了~
最後心血來潮點左黎呢間,想食個意大利式的沙律
服務員好有禮貌咁放下暖水同餐牌,我地就慢慢睇~
最後決定點左三文魚凱撒沙律同香草燒羊架餐~

香草燒羊架餐~等左起碼有半個鐘同埋要''唔該跟進''兩次先到的香草羊架,上枱個樣好吸引,色香俱全,切入去我地發現明明點左5成熟,上枱就變左7成熟.都唔知係咪求其拎份比我地就算~有點失望~入口感覺唔錯,香草調味適中,保留到少少羊的羶味,係因熟左D而令肉質硬身左少少,伴羊架的漿汁食唔出有咩特別,反而就咁加黑椒仲惹味!!
配菜食落比主菜出色~重點係煮得唔會太老太淋,入口仲食得出各種菜苿~!唔錯.
餐後服務員問我地需唔需要甜品~甜品確係我的至愛~
只因有不太滿意的經驗,所以我地實在冇咩信心而退卻了..免得加深難過..
我地一邊傾計一邊食~服務員不時過黎同我地添暖水,
當我地問及一d菜式詳情果陣,大多都變呆左同慢左反應~嗯..真係想講,舖頭唔係只請佢地黎加水...
店舖有洗手間設備,但係要行上二樓,樓梯好窄,感覺好唔方便~所以冇去到了..
總括黎講...算係個坐得舒服唔錯的KILL TIME 好地方~!!
2015-03-27