2018-12-12 113 views
估唔到喺荔枝角工廠區搵地方食晚飯都幾容易,初頭諗住舊工廠區夜晚會水靜河飛,點知原來呢度除左茶餐廳之外,仲有好多特色小店食晚餐,經過呢間pizza 小店,見佢入面光猛企理,所以入去是旦食。坐低之後叫左個羅勒白酒煮活蜆($78),跟著又叫左炸魚薯條($78),配菜有薯條同埋黑松露蛋黃沙律醬。冇幾耐碟白酒煮蜆好快就熱辣辣咁上枱,份量唔算多,不過佢配埋啲紅色嘅蕃茄仔,視覺上都令人幾開胃,最令我感到驚喜嘅喺每一隻蜆唔單止啱啱好熟,仲喺好滑同埋鮮甜,所以好快趣就KO左呢碟蜆。Fish and chips 好快都熱辣辣咁上枱,有兩塊炸魚,炸粉唔會好厚咁,都幾好食,想講重點喺炸魚同埋炸薯條啲顔色喺金黃色,唔係咖啡色㗎,即係話啲炸油喺新鮮油,唔係千年油,值得一讚。