2019-10-15 495 views
岩岩係荔枝角MCL睇完早場,當我要搵個地方開餐個陣就見到呢間餐廳。今次去呢間餐廳既地理位置都幾方便,只要係荔枝角 A出口,向左直行多個街口就係。因為我係晏晝1200 左右去,間餐廳都係岩岩開門,所以成間鋪得我同另一台客。呢間鋪第一下比我既感覺好西式,好整潔,如果係夜晚嚟食應該好有氣氛 ,佢亦都有位比5-6人一齊坐,都幾適合過嚟聚會。今次我就嗌咗個西班牙黑毛豬 友人就嗌咗佢既終極漢堡。過咗無耐個侍應就遞咗兩舊麵包過嚟,以為只係普通麵包,但食落去發現有啲香草味,幾有心思。黑毛豬比得都算幾厚幾大塊,黃色個啲醬食落去比較淡,有少少酒味,食黑毛豬個陣記得蘸多啲,佢令到成塊肉既味道增加咗不少層次。友人既終極漢堡~我地仲嗌咗水牛城雞翼,我比較鐘意既地方係佢個味道岩岩好,第一啖入口個陣會有少少甜味,緊隨跟後既辣味令到成個雞翼更加惹味。仲有就係呢個粟米湯,呢個湯睇落同出面其他西式餐廳差唔多,但估唔到飲落去係咁好飲! 佢唔同之處係在於佢有好重既煙燻味 加上佢落咗好多粟米蓉,令到你每一啖湯都可以品嚐濃郁既粟米味!意想不到既湯!野飲方面我就嗌咗呢個青檸荔枝梳打,賣相都唔錯,不過記得攪勻杯野飲,唔係既話去到最尾

今次我就嗌咗個西班牙黑毛豬 友人就嗌咗佢既終極漢堡。

友人既終極漢堡~

野飲方面我就嗌咗呢個青檸荔枝梳打,賣相都唔錯,不過記得攪勻杯野飲,唔係既話去到最尾會太甜。

走個陣間鋪已經變到好多人 好熱鬧!
2019-10-12
2019-09-20 983 views
臨時臨急飯聚搵嘢食,Openrice見佢地食評幾好,經0R 定位又有75折, 山長水遠一班食友姑且都來荔枝角的Pizza Piazza試一試。小店格局, 裝修簡潔光猛 ,坐得尚算舒服, 難怪七點半已經坐滿曬客人, 有啲期待佢哋嘅食物添。睇完餐牌‚ 價錢不平, 還是叫套餐抵食。Set dinner ($378/2人份)包1前菜、2 餐湯、 2個主菜及2熱飲。蕃茄湯 ~ 蕃茄湯用新鮮蕃茄攪拌而成, 粗微粒口感, 蕃茄湯精清而不酸, 配脆口餐包 VERY GOOD。 佢地個餐包係外脆內實爭的, 麥香重, 喜歡食鬆軟包的未必LIKE, 個人就很喜歡。前菜: 堅水牛城雞翼我平時食開嘅水牛城車雞翼係用水漾辣醬汁, 今次竟然係乾身嘅水牛車雞翼,  多了個”堅”字變成了乾身水牛城雞翼‚雞翼皮塗上香辣粉炸,雞翼肉雖然有點乾身, 也不至於鞋口, 雞翼入口香辣, 好惹味, 若然雞翼能夠做得 juicy些會好好食。至尊pizza呢間小店睇名Pizza Piazza都知道主打pizza, 咁我哋當然都要叫一個試下啦, Pizza 全部即叫即焗, 上枱熱辣辣香噴噴, 至尊 pizza材料及醬汁比較簡單, 材料主打

睇完餐牌‚ 價錢不平, 還是叫套餐抵食。
Set dinner ($378/2人份)
包1前菜、2 餐湯、 2個主菜及2熱飲。

蕃茄湯

前菜: 堅水牛城雞翼
堅水牛城雞翼

至尊pizza
呢間小店睇名Pizza Piazza都知道主打pizza, 咁我哋當然都要叫一個試下啦, Pizza 全部即叫即焗, 上枱熱辣辣香噴噴, 至尊 pizza材料及醬汁比較簡單, 材料主打火腿及橄欖配合芝士及少量茄汁焗製, pizza焗出嚟比較乾身, 咬一口…….. pizza底夠香脆, 滿口橄欖嘅清香及芝士嘅鹹香, 表面看似清清地, 但啱我鍾意簡單及原味嘅食品。
至尊pizza

美國prime西冷扒 ( 套餐+$60)
傳統格仔原味烤焗, 套餐要加$60 有點貴, 幸好上枱夠份量, 足夠兩個人食, 我哋叫咗五成熟, 切開卻是 8成熟以上, 我跟朋友都有點失望, 肉汁也消失了八成, 咁靚嘅牛扒搞成咁有點可惜,牛扒入口牛味濃郁, 剩下兩成的肉汁都發揮到作用, 令牛扒不至於嚡口‚若然真我5成熟應該會好正。
美國prime西冷扒 ( 套餐+$60)

即磨咖啡
係餐廳係未飲過咁難飲嘅即磨咖啡, 濃而苦‚ 卻完全沒有咖啡的香, 究竟邊度出咗事? 我覺得應該係要换另一種咖啡粉了, 哈哈。。。唔知佢哋夜晚請唔請part time 沖咖啡呢? 我可以幫手呀。
即磨咖啡

支持小店經營, 食物 候控制要穩定些, 否則好難吸引回流客, 有啲客人好膚淺, 食過一次唔好食就唔會再幫襯, 不過我還是有機會再來幫襯的, 個人覺得佢哋整齊對食物都幾有熱誠, 服務也不錯。
2019-06-08 986 views
啊媽講好耐無食過pizza,於是我帶佢去呢間pizza小店,我鐘意幫親小店,原因係唔想大財富壓抑香港經濟,而且小店用材更為上心,食pizza唔一定係連鎖店,反而小店更有特色店舖位於長沙灣工業大廈附近,雖然只限工作人員,一般市民訂位都可以黎到是日餐湯:黑松露蘑菇芝士湯黑松露既感覺在湯中好突出,蘑菇磨掉了,即時入口餐包:法式軟包店員好細心,翻叮軟包先上碟,我一切軟包感到熱辣辣,誠意十足Pizza 1:素食主義,zucchini eggplant olive估唔到青瓜,茄子配pizza 既感覺好fresh,食落唔油Pizza2:碼嘉麗塔,basil tomatoes mozzarella 我認為mozzarella係靈魂,撕開一絲絲芝士Pizza 包邊,配合黑松露湯,好趣口,又多一種食法,哈哈配上熱朱古力我覺得服務員好細心,不時為我加水,推薦食材

是日餐湯:黑松露蘑菇芝士湯
黑松露既感覺在湯中好突出,蘑菇磨掉了,即時入口
餐包:法式軟包

店員好細心,翻叮軟包先上碟,我一切軟包感到熱辣辣,誠意十足

估唔到青瓜,茄子配pizza 既感覺好fresh,食落唔油

我認為mozzarella係靈魂,
撕開一絲絲芝士

Pizza 包邊,配合黑松露湯,好趣口,又多一種食法,哈哈

配上熱朱古力

我覺得服務員好細心,不時為我加水,推薦食材
2019-06-08
$130 (Lunch)
  • 餐湯
  • 餐包
2019-06-01 2784 views
同個朋友好耐冇見,所以想搵間餐廳靜靜地傾下偈,上網睇見到呢間環境好似唔錯,同埋本身都鍾意食西餐,所以就試下呢間😆一入到去覺得個環境好舒服,大理石紋嘅餐枱 配上灰白色嘅牆身,好有原始自然嘅設計風貌, 加埋牆上面幾幅同pizza有關嘅掛畫做點綴,可以突顯返餐廳嘅主題👍🏻雖然間餐廳主打係pizza,但係今日我同個朋友都叫咗佢啲扒餐 lunch set,而且質素都唔錯🤤首先嚟咗餐湯同埋餐包,係我好鍾意嘅黑松露蘑菇湯,侍應送緊碗湯埋嚟已經聞到黑松露嘅香味, 而個豬仔包外脆內軟,加上裏面暖暖地一搽牛油就溶曬落去裡面,真係好好味去到主菜香烤黑毛豬扒都冇令我失望,肉質又 軟又嫩,食得出好新鮮,加埋少少胡椒同岩鹽 已經夠曬味道。 配菜就有意大利黑醋汁羅馬生菜同埋蕃薯條,廚師畀配菜都幾豪爽,可能見我哋兩個男仔驚我哋唔夠飽。 番薯條甜甜地,比起普通薯條食落感覺冇咁 heavy 冇咁多罪惡感,而廚師都只係輕輕一炸,食落都唔會太熱氣。食完主菜之後,老闆娘好熱情咁樣逐樣甜品介紹俾我哋聽,我哋揀咗 cookies and cream 同埋牛奶拖肥 cheesecake,兩件蛋糕嘅味道都幾濃郁,因為始終係cheese

食完主菜之後,老闆娘好熱情咁樣逐樣甜品介紹俾我哋聽,我哋揀咗 cookies and cream 同埋牛奶拖肥 cheesecake,兩件蛋糕嘅味道都幾濃郁,因為始終係cheesecake,好彩我哋share食,如果唔係可能會好膩🤣

至於餐飲,我就試咗杯荔枝青檸梳打,飲落去味道都幾清新,有埋啲荔枝果肉足見餐廳嘅誠意🥰

總括嚟講呢間餐廳嘅食物質素幾高,而且服務態度都好好,不過舖頭面積唔大,適合三五知己或者情侶一齊嚟輕鬆靜靜地食餐飯😋
2019-06-01
Lunch
2019-11-07 6 views
今日約左朋友去D2 PLACE行街, 用OPENRICE搵到呢間西餐廳, 唔洗3分鐘路程, 就黎到醫肚!餐廳入面無出面咁光,入到去既感覺好舒服!見餐廳又有意粉又有扒又有PIZZA,好難揀落手!樣樣都好吸引,特別係個終極漢堡! 做緊優惠可惜黎遲一步賣哂!!由於大家SHARE同埋都鍾意食肉,所以先揀左呢個雙層芝士煙肉牛肉PIZZA! 個PIZZA超高質,芝士又香又濃,同煙肉牛肉既牛肉水乳交溶咁溝埋一齊,超級香,超級好食,一D都唔咸! 餅底唔會太乾太鞋,同樣高質!配埋餐包同餐湯,128蚊,價錢合理!另外再揀左個蟹肉野菌意粉SHARE食,變埋SET都係128,同樣高質!小辣既蟹肉野菌意粉,意粉煮得好入味,食得出唔係就咁加D醬落去,蟹肉同野菌既數量都多,每一啖都可以撈到黎食,正!餐飲既焦糖拿鐵咖啡大大杯,咖啡味重,配上甜甜既焦糖,十分滿足!

2019-11-03
2019-11-06 5 views
荔枝角工廠區就出左名多野食,今日搵到面對長沙灣道嘅Pizza 店即使坐地鐵過嚟都係行兩分鐘,岩哂約friend放工食個飯。見到門口寫住終極漢堡,好似好勁好吸引咁。一於點一份試下! $88 combo 有份薯條,份量十足!嘩!好厚嘅漢堡扒啊~有蕃茄酸瓜等等,好JUICY~仲可以自己加d醬汁,咩醬都試下先。好豐富嘅味道另外再點左pizza,都有沙律醬同茄汁。Pizza皮屬於脆脆地又少少煙煙韌韌。唔會好厚,食多幾塊都唔會好濟。仲有好多口味揀,下次要嚟試多幾款先得!

即使坐地鐵過嚟都係行兩分鐘,岩哂約friend放工食個飯。

見到門口寫住終極漢堡,好似好勁好吸引咁。

一於點一份試下! $88 combo 有份薯條,份量十足!

嘩!好厚嘅漢堡扒啊~有蕃茄酸瓜等等,好JUICY~

仲可以自己加d醬汁,咩醬都試下先。好豐富嘅味道

另外再點左pizza,都有沙律醬同茄汁。
Pizza皮屬於脆脆地又少少煙煙韌韌。
唔會好厚,食多幾塊都唔會好濟。
仲有好多口味揀,下次要嚟試多幾款先得!
2019-11-05
慘慘又抽到返夜地獄更😵適逢日頭要幫朋友去荔枝角拎啲野🙉還掂拎完撞正Lunch Hour🍴🤤又有朋友介紹呢間隱世西餐小店🍴🍔趁未落地獄前一枝公去吃個最後的午餐先🙈🍔-位於荔枝角億利工業中心既Pizza Piazza🍔😏喺荔枝角站D1出口行過黎亦夠哂方便就腳😆呢個簡約既雲石裝修設計🙈除左主打各式各樣薄餅小食之外🤤🍕品嚐一下特色「終極」漢堡亦係賞胃悅目既事😋🍔一間隱世小店卻帶出濃郁美式風情😋🇺🇸-終極漢堡本身漢堡有生菜、蕃茄、芝士、脆煙肉🍳🤩200克足量手打漢堡扒同蜜糖洋蔥做餡料😆豐富既材料令漢堡更為巨型🤩🍔以大大個漢堡一流賣相上枱🍔🤩足量手打漢堡扒肉質夠哂滑嫩入味之餘😋脂肪比例均勻食落唔會太油膩☺️🐷另外有濃郁芝士及新鮮生菜茄片甜香洋蔥😆配合焗到香脆既高顏值包包亦口感十足☺️🍔而粗薯條炸得夠透啖啖薯肉亦係小肥至愛☺-水牛城雞翼脆口外皮肉質滑嫩既雞翼🤤煮出外脆內軟既絕佳口感之餘😆🔥👨🏻‍🍳配合微微香甜辣香既水牛城醬汁拌煮更有風味🤤😋

慘慘又抽到返夜地獄更😵

除左主打各式各樣薄餅小食之外🤤🍕
品嚐一下特色「終極」漢堡亦係賞胃悅目既事😋🍔
一間隱世小店卻帶出濃郁美式風情😋🇺🇸

終極漢堡
本身漢堡有生菜、蕃茄、芝士、脆煙肉🍳🤩
200克足量手打漢堡扒同蜜糖洋蔥做餡料😆

脆口外皮肉質滑嫩既雞翼🤤
煮出外脆內軟既絕佳口感之餘😆🔥👨🏻‍🍳
配合微微香甜辣香既水牛城醬汁拌煮更有風味🤤😋

2019-10-31
$120 (Lunch)
2019-10-31 10 views
今日週末同男友去行市集,行完市集之後就喺附近搵嘢食。今日搵到間食pizza同burger嘅餐廳叫pizza piazza 呢間野都幾隱蔽下,但係我見到佢個門面睇落好似幾好食咁!所以就比佢吸引咗入去啦。睇返個餐廳環境,環境好有氣氛因為佢唔太光暗暗地。入到去叫咗個終極漢堡、西班牙黑毛豬扒、焦糖拿鐵咖啡同薄荷茶基於地理位置、荔枝角有好多深藏不露嘅餐廳果然餐廳都有質數!終極漢堡係有的揀幾成熟嘅!侍應推薦7成!話7成係最能食出佢地食材嘅美味!其實我自己唔太中意食最近新興漢堡⋯因為好大舊,係唔可以一啖啖咁食⋯咁埋食到好那西😰而不出所料,個漢堡真係好大個😂一嚟到其實唔知點食好。不過好彩我有男友服侍🥴切到一舊舊比我食。而呢個漢堡牛味好重 愈食愈好食。食食下發現佢入面內有乾坤,收埋啲培根乾,怪不得肉味咁重👍🏽另外呢個set係有埋薯條同醬跟,醬有黑松露、辣椒、芥辣同茄汁。而我大推黑松露同芥辣醬!黑松露醬十分出汁有濃濃嘅黑松露味,而芥辣醬係好酸酸甜甜嘅,因為成個set都幾飽但又唔想浪費!芥辣醬就可以用嚟幫我食埋啲薯條😂而黑毛豬有跟甜薯薯條,我就鍾意食呢個薯條多啲,不過佢呢個就唔跟醬啦😖不過好彩我男朋友個餐就
今日週末同男友去行市集,行完市集之後就喺附近搵嘢食。
基於地理位置、荔枝角有好多深藏不露嘅餐廳
果然餐廳都有質數!
終極漢堡係有的揀幾成熟嘅!侍應推薦7成!
話7成係最能食出佢地食材嘅美味!

而黑毛豬有跟甜薯薯條,我就鍾意食呢個薯條多啲,不過佢呢個就唔跟醬啦😖不過好彩我男朋友個餐就有醬俾我點嚟食,而我覺得我呢個就比較岩點芥辣醬嘅。
另外黑毛豬扒煎到表面好惹味,有點兒脆脆地。而裏面都係好軟熟嘅,加上佢嘅肉味好濃。跟餐嘅有配蘋果醬,個人就唔太鍾意點豬扒黎食,因為會搶咗個肉味🤔
而男朋友點嘅咖啡有埋拉花,飲落比出面嘅咖啡店好飲。焦糖味唔會太濃同過甜,飲落口係舒服嘅👍🏽另外我男朋友飲完之後精神咗成日㗎😂
我點嘅就係薄荷茶,呢度用嘅茶包唔係普通街邊上面買嘅牌子。飲落好舒服👍🏽
2019-10-29 18 views
今日去完D2Place行市集,去左呢間朋友介紹既burger店,我當然叫左個牛堡過下口癮,一上枱陣陣牛肉香味已經撲過黎,配料入面我覺得最搶味就係火腿,火腿咸香惹味,加埋件特厚既漢堡扒,以及索滿牛油既包,口感非常豐富,這是我最喜歡的!另外菜的比例恰好,令牛漢吃起來香而不膩。此店還有一個特點,就是他們的醬汁,如你選擇左有薯條既餐,他們會把4種醬料放你枱上,當中黑松露醬和法式介辣醬係最吸引!芥辣醬酸酸甜甜。另外同行朋友,叫了一道黑豚扒配蕃薯條,呢道菜亦有一種特別蘋果泥醬,味道清新,外加清新黑醋沙律,黑豚肉亦非常厚實。整餐吃完亦不會太heavy,無罪惡感,哈哈!餐飲方面,朋友選擇左一杯薄荷茶,個人不是太喜好,所以叫焦糖拿鐵咖啡。
和朋友慶祝生日一心打算去荔枝角工廈應該少d人但錯了,愈坐愈多食客😳😳😳是全院滿座的~~位與位之間不算太窄坐得都尚算舒服~~😌牆上的裝飾掛畫都別具心思全是有關於它的店名的Pizza畫~~🍕🍕🍕心思滿分~~💕餐廳的小食、意粉種類不算太多但pizza就有很多選擇啊~~不過今天我們有點飽,不選pizza了~😗😗😗小食、意粉的款式不算多但pizza就有好多選擇~~不過今日我們很飽,就沒有叫pizza了~~😗點餐後侍應就會送上餐包、橄欖油及黑醋🥖餐包是偏硬的那種,烘過,微微暖~~大蝦凱薩沙律 ($88)沙律菜夠新鮮爽脆~~🥗配上淡淡的沙律醬汁、少少麵包粒和煙肉碎~🥓大蝦有5隻,就只是用清水烚熟了,沒什麼味道如果可以微微調一下味會較好吃~~🦐巴馬火腿溶岩芝士薯條 ($78)薯條是炸得剛剛好,很脆身~~但是偏咸~~🍟芝士比我想像中不溶岩~~量就是不太多~~🧀巴馬火腿也只有一小條~~是有點太少了~~🥓若芝士和火腿能夠多一點可以配多一點薯條就更好了~~😗堅水牛城雞翼 ($78)雞翼炸到金黃,皮脆肉嫩,完全不油膩~🐥腌得很入味~~即使不沾醬,也已經很好吃~~而且每隻雞翼都大大一隻,啖啖肉~~非常值得一吃~~
和朋友慶祝生日
一心打算去荔枝角工廈
應該少d人
但錯了,愈坐愈多食客😳😳😳
是全院滿座的~~

位與位之間不算太窄
坐得都尚算舒服~~😌
牆上的裝飾掛畫都別具心思
全是有關於它的店名的Pizza畫~~🍕🍕🍕
心思滿分~~💕

餐廳的小食、意粉種類不算太多
但pizza就有很多選擇啊~~
不過今天我們有點飽,不選pizza了~😗😗😗

小食、意粉的款式不算多
但pizza就有好多選擇~~
不過今日我們很飽,就沒有叫pizza了~~😗

點餐後
侍應就會送上餐包、橄欖油及黑醋🥖
餐包是偏硬的那種,烘過,微微暖~~

大蝦凱薩沙律 ($88)

沙律菜夠新鮮爽脆~~🥗
配上淡淡的沙律醬汁、少少麵包粒和煙肉碎~🥓
大蝦有5隻,就只是用清水烚熟了,沒什麼味道
如果可以微微調一下味會較好吃~~🦐

巴馬火腿溶岩芝士薯條 ($78)

薯條是炸得剛剛好,很脆身~~但是偏咸~~🍟

芝士比我想像中不溶岩~~量就是不太多~~🧀
巴馬火腿也只有一小條~~是有點太少了~~🥓
若芝士和火腿能夠多一點
可以配多一點薯條就更好了~~😗

堅水牛城雞翼 ($78)

雞翼炸到金黃,皮脆肉嫩,完全不油膩~🐥
腌得很入味~~即使不沾醬,也已經很好吃~~
而且每隻雞翼都大大一隻,啖啖肉~~
非常值得一吃~~❤

紐約芝士蛋糕 ($48)

蛋糕的芝士味夠香濃~~🍰
頗結實的口感~~不是鬆散的~~
不膩,好吃~🤗
但美中不足的是,不知是不是冰得太耐
蛋糕的外層有點乾乾的🤔
但裡面則不會,仍是有足夠濕潤度的~~😗

題外話

下次想吃這個終極漢堡
好像好邪惡~~~哈哈哈哈哈~~~🍔

• 堅水牛城雞翼
2019-10-20 21 views
呢頭多平民餐廳,星期六想食餐好,於是黎左間性價比高既隱世餐廳。餐前有個意大利包同一碗餐湯,令我有飽足感,食完個包就可以食主菜啦!叫左個西班牙厚切豬排,煎得好香,一個人食岩岩好呀,肉質好結實,本身唔太中意薯條,但呢個係用甜薯炸既,甜薯既成份比較好,幾健康。個沙律都唔錯,中意黑醋加沙律。飲品就叫左意大利餅朱古力沙冰,好明顯有好多餅碎,幾特別。個STRAW係鋁做,好環保咁。午市呢頭都多人黎食,星期六既午餐都幾抵,又唔洗點等位,都幾近MTR,唔錯唔錯!有機會想食呢度既終極BURGER,好邪惡好好味咁呀!如果有朋友就可以叫個PIZZA黎SHARE啦,一個人始終都驚食唔晒,難怪多數都係一家人或一班朋黎食。
2019-10-19
2019-10-20 23 views
今日係長沙灣MCL睇完午場之後有啲肚餓,經過依間Pizza Piazza見到menu好似唔錯就入左去~menu有好多選擇,雖然間餐廳主打Pizza,不過都有其他嘢食,我叫左個睇落最吸引既終極漢堡嚟試下落單後首先會送上熱辣辣嘅餐包,配上牛油一齊食。等左唔係好耐,個終極漢堡已經送到。個set除左有終極漢堡,仲有薯條同青檸荔枝梳打。終極漢堡既配料非常豐富!!有一塊好厚嘅漢堡、巴拿馬火腿、洋蔥、番茄、芝士同生菜。漢堡我叫左5成熟,肉質嫩滑而且充滿肉汁,食完真係好滿足呢度仲會提供四隻醬汁用黎配薯條食,包括有黑松露野菌汁、秘製辛辣醬、法式芥末醬同茄汁,而我覺得黑松露野菌最正,個黑松露味好香又濃淡適中。除左個漢堡餐外,我仲叫左個堅水牛城雞翼嚟食下個雞翼本身辣辣地好惹味,配埋伴碟嘅濃厚芝士醬更加正。最後就係杯青檸荔枝梳打,甜度啱啱好,幾清新。

落單後首先會送上熱辣辣嘅餐包,配上牛油一齊食。

終極漢堡既配料非常豐富!!

有一塊好厚嘅漢堡、巴拿馬火腿、洋蔥、番茄、芝士同生菜。
漢堡我叫左5成熟,肉質嫩滑而且充滿肉汁,食完真係好滿足

除左個漢堡餐外,我仲叫左個堅水牛城雞翼嚟食下
個雞翼本身辣辣地好惹味,配埋伴碟嘅濃厚芝士醬更加正。

最後就係杯青檸荔枝梳打,甜度啱啱好,幾清新。
2019-10-19 23 views
荔枝角番工,一點幾,食lunch, 叫咗豬排, 先黎湯,湯係大磨菇湯,不冷不熱,個樣水水地。味度正常,但唔凍唔熱有啲難頂。 再上飲品,凍齋啡,用不鏽鋼管,老實真係難洗得乾淨,唔敢用。等咗四個字,個豬排都未到,以lunch黎計真係太耐,如果趕番工千其唔好黎,真心。黎喇,豬排幾好食,亦夠熱,薯條又係唔凍唔熱,但味度又唔係太差。睇番食皮網,300幾個正皮,明晒,marketing做得幾好,可惜食品一般服務唔得。埋單161,lunch 加1,凍飲加8蚊。中伏。 唔會有下次。

埋單161,lunch 加1,凍飲加8蚊。

中伏。

唔會有下次。
2019-10-15 39 views
平時啲人話荔枝角多好野食今日就去尋一尋寶先喺D1 出口行唔夠一分鐘就到既億利工業中心大堂入口旁Pizza Piazza 裝修都走向純白風配搭上美式復古掛畫都幾靚週末黎講 喺一個工業區 午餐時間都好多人 幾乎爆場 質素都應該唔差堅‧水牛城雞翼比起出面街食既水牛城雞翼呢間餐廳做得真係堅啲少啲炸粉 醬汁都偏辣 貼近美國口味餐飽有驚喜 食得出係誠意之作送上黎既時候仲係辣手既自家製既飽配上Rosemary 香草食落又脆又香 炸西班牙黑毛豬扒 $138每盤都有豬扒兩大件 + 沙律菜+蕃薯條CP值高 又滑 切落去又有黑毛豬獨有既粉紅色配上蘋果醬 有畫龍點睛效果蟹肉大蝦薄餅手工薄餅就是不一樣薄餅香口又脆身加上啖啖蟹肉同大蝦十分滿足午餐仲會配上飲品 +$8可轉特飲飲到出面三﹑四十蚊先飲到既Specialty coffee 摩卡咖啡 & 花生醬香蕉奶昔抵飲
平時啲人話荔枝角多好野食

今日就去尋一尋寶先