2020-05-31 434 views
每次同朋友敘舊,一定會食放題!今次我哋就揀咗呢一間食韓燒餐廳,入到去已經有好大嘅燒烤味,因為好多人已經食緊,好彩我哋都唔使排隊!入咗去有唔同嘅醬料、飲品俾我哋揀。而前菜包括左泡菜、芽菜等等,俾我開下個胃先。餐牌上好多選擇,重點就係竟然有任食海鮮包括扇貝、帶子、海蝦等等!而佢肉類嘅選擇都幾多包括豬、羊、牛、雞。。韓燒好少食蔬菜,但係佢蔬菜嘅種類都幾多。佢仲有唔少嘅小食,包括柚子炸雞、辣味炸雞或者辛辣麵、紫菜飯等等!個人覺得佢嘅炸雞其實好值得食,因為佢炸得啱啱好,而且肉汁完全鎖住喺入邊!以佢嘅紫菜飯個份量都幾多,但係配埋啲肉一齊食會冇咁流。佢啲海鮮全部都幾新鮮,而且完全唔會有漏單嘅情況!佢嘅蝦肉質勁彈牙,真係好好食!甜品竟然仲有好少見到嘅雪糕,食完之後好解膩!

而前菜包括左泡菜、芽菜等等,俾我開下個胃先。

甜品竟然仲有好少見到嘅雪糕,食完之後好解膩!