2019-02-07 284 views
Mad for Garlic狗年最後一個星期天想食餐特別野,搵下搵下見到 Mad for Garlic,見到個名幾新鮮,以食蒜為主打,英文名下有韓文名,好奇心驅使下去左.首先打電話去訂位,原來下午十二時不用訂,因為好多位.估計應該太早,而且應該晚巿才人多吧.坐低望下餐牌,大部份都是有蒜頭,會否食完口裡有陣味?同情侶去會否變成有口氣不合適?餐廳有個安排好細心的.稍後分解.凱撒沙律,有專人會著一大盤沙律,在我們面前混配料,再上碟.感覺幾好,賣相一般,味道不錯.MFG特色蒜蓉包塔,侍應介紹,麵包裡混合了蒜頭,外面脆炸,是餐廳必食.$48一個稍貴,但味道真好味,而且夠脆,好介紹.蒜頭蕃笳白汁炒八爪魚及蜆配法包片,粉量不多,有點辣,稍為普通.MFG招牌意大利薄餅,餡料是蝦,菠蘿,炸蒜片,可以免費加芝士.芝士不是粉,是條.互相配合,出奇好食.炸蒜牌配菠蘿,硬中有軟,感覺新鮮.如果下載手機APPS,贈送甜品一客:自家蒜頭雜莓奶凍.賣相不錯,味道一般.飯後上洗手間,發現裡面有一部漱口液,有紙杯供客人餐後漱口,怕蒜味,怕情侶口氣尷尬,可以用佢,是貼心安排.整體夠新鮮,有驚喜,好貼心.
Mad for Garlic

整體夠新鮮,有驚喜,好貼心.
凱撒沙律
MFG特色蒜蓉包塔
蒜頭蕃笳白汁炒八爪魚及蜆配法包片
MFG招牌意大利薄餅
自家蒜頭雜莓奶凍
漱口液
2019-02-03
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
凱撒沙律
MFG特色蒜蓉包塔