2013-09-07 1684 views
平時得閒最鍾意同啲frd周圍去食, 今次就去左日航lobby lounge high tea果度嘅環境其實比較遜色, 因為冇sea view,不過都影響唔到我high tea嘅決心 lol一坐低就即刻叫左個傳統嘅英式high tea set, 唔洗一陣就送到黎!其實個set賣相有啲麻麻,冇想像中咁grand,都有啲驚中伏,但好彩食落去都好好味lol首先講下最低果層,三樣野都係我既最愛:三文魚三文治,蕃茄芝士三文治,雲石蛋糕...本來以為啲三文魚會切到好薄同得好小,點知厚度同份量都好適中!至於蕃茄芝士三文治同雲石蛋糕都冇特別話唔好味或者好好味, 始終都係比較普通嘅小食甜品, 味道不過不失;)而中間果層就有咖哩角, muffin, 煙肉蛋撻, 仲有檸檬蛋糕開頭以為果個煙肉蛋撻只係一個普通嘅葡撻, 因為真係好似!!! 但點知食落去先發現有煙肉, 都算係一個surprise lol, 不過略嫌煙肉份量少左啲, 如果多返啲嘅話會更加好味同有口感!檸檬蛋糕好鬆軟,但muffin就硬左小小,不過都接受到遺憾嘅係唔食得咖哩角, 不過個frd話唔夠辣 (當然辣唔辣呢樣野就真係好見仁見智)終於黎到最頂果層

檸檬蛋糕好鬆軟,但muffin就硬左小小,不過都接受到

終於黎到最頂果層!有曲奇,蛋糕, fruit tart同兩粒有朱古力包住嘅士多啤梨!!
班蘭蛋糕簡直係冇得頂! 超香班蘭味! 如果可以嘅話真係想四件cakes都變晒班蘭蛋糕lol
曲奇味道ok嘅,但如果有得自己揀埋咩味就仲好!
不過fruit tart同士多啤梨我就麻麻地, 覺得甜左啲...
價錢亦算公道嘅, 不過最主要係因為個frd有張discount card, 所以有得平xdd