2022-08-06
週末去咗Soho 區嘆Brunch 🥳Chill 一下,依間Le Jardin à Soho樓高2層,下層充滿悠閒渡假風🌵而上層舒適愜意~依度每逢週六丶週日有供應Brunch Set 💗每位$198,每人可自選2款前菜丶1款主菜~仲有咖啡或茶。另外加$40就有1份自家製班戟🥳 好抵食。🔶Steak & Egg 🔶我Main點咗Steak配水波蛋~前菜揀咗蘇格蘭蛋&Parma Ham+Salami ~Steak 屬於大塊的薄牛扒,入口牛味濃郁。Ham的份量多👍🏼鹹香滿滿,而蘇格蘭蛋外面金黃酥脆,口感一流。🔶Avocado & Crabmeat Egg Benedict🔶另外點咗份 Sour Dough Egg Benedict 🥳蟹肉十分鮮甜~配埋軟滑香濃嘅牛油果片,健康美味!水波蛋非常流心,so good! 前菜選了Parma ham & 炸雞槌🍗炸雞槌沒有預料到咁好食!皮脆內嫩又惹味。🔶Toffee Apple & Rum Raisin🔶雖然食到飽一飽,點都要試吓佢嘅甜品,我哋2人加咗1份自家製班戟🥞份量十足,share 啱啱好。好鍾意pancake 嘅質感~充滿蛋香,入口軟滑又實在
雖然食到飽一飽,點都要試吓佢嘅甜品,我哋2人加咗1份自家製班戟🥞份量十足,share 啱啱好。好鍾意pancake 嘅質感~充滿蛋香,入口軟滑又實在,仲有香甜嘅蘋果片🍎丶冧酒提子乾& 1大球雲呢拿雪糕,整個配搭好正。
🔶Drinks🔶
點咗Strawberry Latte & Caramel Latte🥳2杯都靚靚! 甜度剛好~個人比較鍾意Caramel Latte,入口香滑滿有焦糖香。