2017-06-17 732 views
Happy Friday 想約一下我的閨蜜食飯,無意中發現左原來利景酒店做緊自助餐promotion ! 逸亭餐廳只需要$240就食到一個晚餐嘅自助餐!一入到去,好有懷舊風,so vintage,環境算是寧靜,係同朋友敘舊傾談的好地方本身對這個價錢的食物水準不抱太大期望,怎知道原來都有唔少選擇!主要分開海鮮,中西式熱食,日本菜及甜品部。不得不大讚的是當日的凍龍蝦和凍蟹腳!都是非常新鮮和鮮甜,完全沒有雪味;甚至連三文魚刺身也後肥美,令我同閨蜜大跌眼鏡。甜品選擇眾多,有數款蛋糕、movenpick 雪糕、自製窩夫、豆腐花、中式湯水等等令我們驚嘆的是他們的macaroons不但外表美觀,就連味道也跟知名macaron 店舖的水準差不多呢!特別推薦焦糖、咖啡、檸檬和紅桑子,蛋白皮脆,中間則入口即溶,而且有拖肥或者果醬,口感層次豐富。我諗我地食左10粒都有😂順便一讚,侍應收碟速度迅速,而且態度有禮,若以性價比來說呢間餐廳絕對值得一試

海鮮

令我們驚嘆的是他們的macaroons