2020-10-08 90 views
系ig story 成日見到好多朋友post一串串自動轉既串燒勁得意勁吸引,經朋友介紹下即刻預約呢間"串Grill 自助燒烤專門店"試下。一入到去見到好多工具系枱,店員知我地未食過仲好耐心咁教我地點燒。食物款式超過40種,有齊晒豬、牛、羊、雞、海鮮、蔬菜…連調味醬料都有7種:辣粉、孜然粉、味椒鹽、海鹽、泰式魚露、韓式梨汁同埋燒烤汁。餐廳仲好貼心提供燒烤建議時間俾食客參考,解決左成日唔知熟未既問題!整體食材都好有質素,當中有幾樣好想重點推介俾大家!!!!紐西蘭西冷牛肉質鮮嫩,咬落去仲有肉汁咇出嚟,而且仲有香濃既牛肉味,完全無騷味。 而牛舌口感爽嫩,都係完全無騷味!雞軟骨既肉同軟骨分佈平均,因為成日系出面食好多燒烤既雞軟骨都偏多肉,無晒咬口!落埋孜然粉仲好味過出去食人地燒果D~ 另外,雞皮一定唔可以放過,見到D油脂一邊燒一邊標晒出黎,好治癒~燒到干身咬落去勁香脆!多春魚都好正!爆多魚子仲有一D腥味都無!最後梗係要食埋水果同甜品啦!燒菠蘿好甜又多汁,最緊要係去皮,好方便懶人。棉花糖就更加係為燒烤畫上完美句號,燒至金黃色,口慼軟綿綿好似食緊雪糕咁~重點係唔好煮太耐,因為開始果陣我地無注意燒耐左

多春魚都好正!爆多魚子仲有一D腥味都無!
重點係唔好煮太耐,因為開始果陣我地無注意燒耐左,成個口感都唔同晒!