2021-11-23 3708 views
行山終點係愉景灣,做完運動又有籍口食食食啦!餐廳位於海旁,好受外籍人士歡迎,極有異國風情feel,真係chill爆~Zaks Nachos可選雞、牛或海鮮,我地揀左雞!上碟時好震撼好多熱辣辣嘅nachos! 配芝士、雞粒、厚厚嘅sour creme同牛油果醬真係冇得輸!KFC wings又係一個令人驚艷嘅菜式!雞翼炸得個皮crispy得嚟又唔乾,肉質juicy而且仲辣辣地,超韓式風味同惹味!Linguine Vongole白酒大硯扁意粉,大硯好多好鮮甜,略嫌食到個底有d油膩。我地坐嘅位置好近個烤爐,睇住個House Special Pizza啱啱焗完出嚟好過癮,每塊都大過手板,極cheesy cheesy 意式風情同餡料十足!追加嘅NZ Mussel離遠已經比濃郁嘅白洒牛油蒜香吸引住,個汁簡直係重點,令你不得不將青口浸滿個汁再大啖大啖enjoy!點少得甜品丫~Pavlova鮮果蛋白蛋糕入口輕型,甜度適中,仲有雲呢拿雪糕share啱啱好。Banoffi Pie賣相有d似Tiramisu,香蕉十分足料,如果個tart皮再鬆軟d就再好!兩款蛋糕都可能放左雪櫃好耐,蛋糕中心有d冰硬,但尚可接受

Zaks Nachos

KFC wings

Linguine Vongole

House Special Pizza

NZ Mussel

點少得甜品丫~Pavlova鮮果蛋白蛋糕入口輕型,甜度適中,仲有雲呢拿雪糕share啱啱好。Banoffi Pie賣相有d似Tiramisu,香蕉十分足料,如果個tart皮再鬆軟d就再好!兩款蛋糕都可能放左雪櫃好耐,蛋糕中心有d冰硬,但尚可接受。
Pavlova
Banoffi Pie

我地都order左 smoothie (Mango、Lychee、Banana、Strawberry)、Caramel milkshake 同 Apple Juice,大家都對smoothie 表示滿意,smooth得嚟果味重而唔太甜,真材實料!Yummy!
Mango  smoothie

Zaks環境一流,食物portion多又有驚喜,飲品smoothie同milkshake好味而唔太甜,性價比極高,六個人都係每人around $250(末計船飛rebate)!係Revisit之選!

(P.S. 係餐廳消費滿$120可憑正本收據換領由愉景灣到中環嘅單程渡輪票一張。話說我地發生左單據離奇失蹤嘅段小插曲,好彩Zaks店員非常幫忙地將餐廳存根嘅正本單據比左我地,五個人都慳返成$2xx!太感動啦!)
2021-11-21
Zaks Nachos