2020-05-09
又山長水遠黎到好日都唔黎一次嘅觀塘..新界人表示唔好令我失望!講真,呢個都市好快又回復返人頭湧湧咁嘅面貌...咁熱嘅天氣唔好話唔辛苦...但係一個有返活力嘅城市都始終好過死氣沉沉,最緊要係仍要有衛生意識!多人、天氣熱、再加上工廈lift嘅速度...我地要上最高嘅11樓...少啲耐性都會放棄...好啦幾經辛苦黎到呢間好有fusion特色嘅泰麵。好多文宣,係你啦環境不錯,有畫,都是玩味十足,如:Mario/Sailormoon捧碗像湯...interesting~~Ok~~揤過搓手液,要點菜了其實我唔係好食得辣,但又天氣熱又心思思想食酸辣東南亞野豁出去!order左「香煎法國榖飼雞扒金邊粉」當然係冬陰公湯底instead of清雞湯。好香好啦小心翼翼咁試下啲湯...ohhhhh..我好鍾意因為唔會太辣,會畢到啲番茄肉..酸甜辣,夾得好好。雞味自覺唔算太重..但都煎得幾好唔會太乾。旁邊嘅炸麵粉類東西,索下啲汁咁食,都唔錯~~~我宜家一路打都一路流口水所以我一定下次攀山涉水都會帶唔太食辣又想過下癮嘅朋友試試佢跟餐有簡單茶一杯 朋友點左慢煮豬,佢話好正好淋咁wor! 下次我一定會點黎試試~~滿足
Ok~~揤過搓手液,要點菜了
香煎法國榖飼雞扒金邊粉