2019-03-28 1283 views
上兩星期要去會展睇concert, 放工遲左, 所以就去左附近嘅一粥麵快速醫肚先我叫左個紫菜三寶麵, 魚皮餃同魚蛋都唔錯, 似平時打邊爐食開果D, 紫菜份量好多下, 不過味道就麻麻, 有D鹼水味, 成碗麵嘅份量都唔算多, 所以晚餐來講食完都唔係太夠飽><於是我就另外叫多左個叉燒腸, 不過個叉燒腸我亦唔多推介, 因為好乾! 就算加左豉油都係一樣乾, 而且冇咩味, 就好似食緊奇怪嘅粉團咁><男朋友叫左滑雞煲仔飯, 呢個飯雖然係等得耐左D, 不過就真係比我食嘅麵同腸粉好好多, 個飯都幾夠味, 雞仲有D咸, 加埋少少豉油同臘腸都幾香幾好食. 不過就有少少燶味, 可能蒸得太耐, 最底嘅飯焦都幾好食~總括來講, 食物質素一般, 要快速醫肚嘅話叫左飯都不失為一個選擇~

2019-03-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)