2020-10-07 152 views
素年 近排又係大熱店鋪好文青 吸引唔少人打卡但不止於此 當中都見到唔少人讚食物質素而且一致認為食物份量十足打破左「食齋食唔飽」嘅觀念見到唔少朋友不外乎都係揀Impossible Burger同芝士蛋糕但係好似冇乜人提過傘菌森林酸種麵包呢個超級驚喜 淨係炸猴頭菇已經顛覆想像傘菌森林酸種麵包 $98有炸猴頭菇 椰菜仔 紅菜頭鷹嘴豆泥 羽衣甘藍 杏仁片 自家製檸檬醬可能唔少人見到個名都未必會揀但其實呢個好特別猴頭菇表面有一層毛刺 炸起後口感好有層次好爽口入面味道仍然好清甜配埋形狀大小差唔多嘅椰菜仔 本身帶有少少苦澀味 自家製檸檬醬中和左兩種味道味道好有層次 十分推介試啲特別野嘅同時 都要揀番啲大路野不可能漢堡包 $138 有羽衣甘藍 青瓜 酸洋蔥 波子蘿蔔 自家製車打芝士 番薯條佢本身係芫茜版 不過我驚自己頂唔順大量芫茜所以轉番做羽衣甘藍Impossible meat 好juicy食材配搭色彩豐富 青瓜 酸洋蔥 波子蘿蔔番薯條外面香脆入面好腍 番薯味濃熱玄米茶 Hot Popcorn Tea 髒髒咖啡 用豆奶 Dirty served with Soy Milk $38呢杯Dirty飲到我欲
素年 近排又係大熱

店鋪好文青 吸引唔少人打卡