⭐️大圍小食⭐️📍:大圍富嘉花園22號地舖每次經過 @taiwai_snacks 都好多人排隊🙈 位置大圍火車站出口條馬路對面 佢地既招牌好易認架🤣 門口會擺放幾張櫈比人坐低食!一到夜晚放工就好多人 越夜越多人幫襯🤣宵夜必食!唔好睇佢地做小食生意🥰一樣好有熱誠又貼心 值得一提 我買外賣反去 佢地會幫我分湯架🙈同埋老闆好好人🥰👍🏻-煎釀三寶- 有釀尖椒、釀矮瓜、釀青椒D、炸魚蛋、紅腸、豆腐、餃子、冬菇等 最特別係魚肉釀西蘭花 味道唔錯架 熱辣辣好足料 好抵食唔錯架🙈-串燒豬頸肉- 豬頸肉簡直系我既至愛🥰 即叫即燒 熱辣辣 肉質爽口 有油脂感🥰真係好好食😋-炸臭豆腐-見到有即刻叫反兩件先 $30/2件 即叫即整熱辣辣 所以要耐心等候🥰 比較硬身四四方方咁 好大件 外層好脆口 有陣臭香味 再加埋甜醬 臭臭地好惹味🤣-生炒糯米飯- 糯米飯裏面我加左一條潤腸、一條臘腸 都只係$10/1條炸 再加埋海量既花生、蘿蔔乾 仲加埋菜蒲 炒得好均勻 糯米飯好硬身惹味!口感好豐富 冬天真係必食!-豬紅大腸韮菜-私心推薦食豬腸 加入菜莆、香蒜、辣椒粉 湯底係胡椒湯底泥架 索晒啲汁令到豬腸韮菜更加惹味!豬紅好滑又入
⭐️大圍小食⭐️

📍:大圍富嘉花園22號地舖

-煎釀三寶-

-串燒豬頸肉-

-炸臭豆腐-

-生炒糯米飯-

-豬紅大腸韮菜-
私心推薦食豬腸 加入菜莆、香蒜、辣椒粉 湯底係胡椒湯底泥架 索晒啲汁令到豬腸韮菜更加惹味!豬紅好滑又入味 韮菜既份量都好多架!

-魚蛋、燒賣、秘製辣汁-
燒賣好煙韌 魚蛋係用左興利既陳皮魚蛋 真係必定要試吓佢地既秘製辣汁 唔會太辣 我接受到🌶香濃惹味 仲可以買幾瓶反屋企嘆架 同現場既口味一模一樣 都只係$30/1瓶炸!

#香港美食 #平民美食 #大圍 #大圍美食 #香港 #美食 #高質 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodie #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #大圍小食 #魚蛋 #燒賣 #臭豆腐
2022-01-25
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$50 (Dinner)