今次嚟到佐敦一間酒家食中菜,食完已經諗緊幾時帶屋企人嚟,再食佢哋嘅招牌菜同埋試其他小菜😍⭐️糯米炒膏蟹 ($568) ❤️9.5呢個糯米飯真係好正! 一打開蓋已經聞到米飯嘅香氣🤤 糯米飯吸收曬蟹的鮮香,而且仲有飯焦帶點煲仔飯嘅鑊氣😍 睇相就知有幾多蟹膏,而且本身隻蟹都啖啖肉! 撈埋一齊食真係不得了!嚟到一定要試!⭐️伊比利亞叉燒皇 ($248)❤️8.8呢個半肥瘦嘅叉燒真係驚艷到我😳 因為肉質十分軟腍,瘦嘅部份都十分多汁唔會乾柴,而肥嘅部份又唔會多令人感覺油膩👍🏻 蜜汁嘅調味好好,而且外表仲要烤到帶點焦脆,真係好好食!⭐️黑松露玻璃燒鵝 (1/4隻 $238) ❤️8.8黑松露燒鵝真係第一次見,估唔到可以夾到😳 一上菜已閒聞到好香松露味😍 食落鵝肉肉質嫩滑而且表皮薄脆,烤得好好!MVP係個松露酸梅醬😍 點埋食真係一流! 鍾意食燒鵝嘅朋友一定要試吓!⭐️法式蜂蜜芥末蝦球($168) ❤️9.0蘋果酒、雪梨酒及葡萄酒調成嘅酒醋,加上法國蜂蜜芥末調成醬汁,配上炸得香脆爽彈嘅蝦球,食到酒味同芥末嘅甜味,特別得嚟又好食🤤 蝦球仲要有8大舊,一班人share好perfect!⭐️金沙海皇豆腐($138) ❤️8.0呢

⭐️糯米炒膏蟹 ($568) ❤️9.5

⭐️伊比利亞叉燒皇 ($248)❤️8.8

⭐️黑松露玻璃燒鵝 (1/4隻 $238) ❤️8.8

⭐️法式蜂蜜芥末蝦球($168) ❤️9.0

⭐️金沙海皇豆腐($138) ❤️8.0
呢個豆腐煲有蝦、帶子粒、香滑嘅豆腐等等,湯底有南瓜同埋淡淡嘅鹹蛋黃味,入口順滑撈飯好正👍🏻

最後仲有北海道牛乳奶凍同桂花糕嘅甜品,真係超豐富好滿足✨ 整體食物質素好好,侍應亦好細心主動斟水換碟,所以都推介俾大家一大班人嚟食吓☺️

💰價錢:7.5
👤服務:8.0