2020-12-02
Bookmark左甜姨姨既刨冰系列好耐,由天氣都仲和暖等到依排天氣凍左,就更加要食刨冰😎 為左食,凍都唔怕🤩朱古力森林~ 薄荷特濃朱古力 $98🍧一拎上枱好震撼,原來係咁巨型,我覺得夠3-4個人食😂 依個刨冰真心好靚好吸睛,記得影相不能影太耐,因為天氣即使凍左,刨冰都係會溶嫁🤓 先食左刨冰頂部既曲奇餅碎、奶蓋,中間既刨冰部分都仲有唔少餅碎、朱古力脆脆波,口感好豐富👍 即使食到一半再淋上特濃朱古力醬,因為刨冰有淡淡薄荷清香,都唔會太甜!! 採用日本🇯🇵直送冰,絕對食得放心😊薑汁迷你芝麻湯圓 (6粒) $40食完刨冰飲碗薑湯...即刻暖番曬😎 個薑汁好掂好夠辣,冬天飲真係啱曬!! 湯圓都好正,皮薄得黎好煙韌,至愛就係芝麻餡🤩好喜歡薑湯內既洋薏米,好有咬口之餘仲有啲煙韌👍 影依碗湯圓咁啱影到Auntie Sweet Dessert個招牌既倒影,都幾有美感(我覺得😹)
朱古力森林~ 薄荷特濃朱古力 $98
薑汁迷你芝麻湯圓 (6粒) $40
朱古力森林~ 薄荷特濃朱古力
薑汁迷你芝麻湯圓 (6粒)
薑汁迷你芝麻湯圓 (6粒)