2018-08-16 96 views
平時媽咪好懶過海食飯,之前同屋企人食過一次,媽咪對呢度念念不忘,所以再黎~醬香美人魚 必食! 好好味的餐前小食~ 脆脆的魚仔,表面上佈滿微辣醬汁,一食就停唔到口! 涼拌海蜇頭酸辣爽脆海蜇頭,仲要係涼菜,好適合夏天食~ 好開胃鴕鳥肉炒河好有鑊氣的炒河,似乾炒牛河,不過鴕鳥肉再比牛肉嫩d,唔錯~扣肉包 必食! 扣肉係五花腩,肥膏同瘦肉比例好會,燜得夠入味熱辣辣麵皮夾多塊生菜夾住件扣肉一齊食,大滿足!扣肉米線因為扣肉太好味,爹地忍唔住要多份扣肉米線金銀蛋浸時蔬份量都幾大,好多金銀蛋~ d湯可以飲埋~甜酸鱸魚塊同咕嚕肉差唔多味道,不過魚肉冇豬肉咁膩,更加適合夏天食魚肉炸過之後唔會好乾,魚肉魚肉嫩滑。 不過如果多d菠蘿會更加開心~ 排骨王 必食! 好抵食! 呢碟已經係細 size,份量十足! 炸香咗ge豬扒,佈滿醬香味,好好送飯。平時唔太鍾意豬扒ge我都食咗3件! 食咗咁多野,埋單都係7百幾,性價比相當高!

醬香美人魚

涼拌海蜇頭
酸辣爽脆海蜇頭,仲要係涼菜,好適合夏天食~ 好開胃

鴕鳥肉炒河
好有鑊氣的炒河,似乾炒牛河,不過鴕鳥肉再比牛肉嫩d,唔錯~

扣肉包
必食! 扣肉係五花腩,肥膏同瘦肉比例好會,燜得夠入味

熱辣辣麵皮夾多塊生菜夾住件扣肉一齊食,大滿足!

扣肉米線
因為扣肉太好味,爹地忍唔住要多份扣肉米線

金銀蛋浸時蔬
份量都幾大,好多金銀蛋~ d湯可以飲埋~

甜酸鱸魚塊

同咕嚕肉差唔多味道,不過魚肉冇豬肉咁膩,更加適合夏天食

排骨王

食咗咁多野,埋單都係7百幾,性價比相當高!