2022-05-08 2711 views
之前就想食但行過無曬位,今次趁着朋友生日特登訂位終於食到!第一個就叫咗冷盤,佢仲配咗個醋俾你食,牛肉比例好均勻,唔會到冰晒先攞出嚟俾你。松子魚味道傳統,但如果再多啲松子做更加滿足🤭唔會太酸我地三個人都食得晒一條!我哋猶豫咗好耐嗌乜嘢款式嘅鍋巴,最後揀咗最傳統嘅款。入邊有竹笙冬菇帶子肉片好豐富,鍋巴可以沾啲汁嚟食或者放晒落個湯度,林左食都唔會太鹹,但係會建議多啲人先叫,因為份量好足夠。當然唔少得肉絲炒年糕,配菜份量好夠食到入邊有小棠菜同白菜,好鍾意佢好特別用小棠菜加落年糕,年糕同出邊食嗰啲都有少少唔同。今次係我第一次食山藥,佢好養生的一道菜,生日有啲爽有啲粉睇吓你個人口味鍾意食邊款。佢既蔥油餅幾特別唔係一塊,食落唔會太油,葱既分量都好夠,唔會食食下無,一個切開好多分,夠大人分享煎到金黃色個樣好吸引,芋泥唔係好甜,叫俾老人家都啱,食落唔會太油係乾身款。其實最想食係佢嘅豆腐餃子,但係去到佢話賣晒😢,有啲需要預訂嘅食物都係佢既岀名,有機會同屋企人一定想再去試食!
之前就想食但行過無曬位,今次趁着朋友生日特登訂位終於食到!
鎮江肴肉

松子大桂魚(半條)

什錦鍋巴

津白肉絲炒年糕

醬燒新鮮山藥

蔥油餅

芋泥鍋餅

2022-05-06
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday