2022-12-06 37 views
🍽️ Verde Mar📍西環西營盤水街41號地舖 #西環eatmeow好 港大站行過去5-7分鐘左右,唯條街都有唔同嘅餐廳cafe,地點唔算好多人流,有種尋寶嘅感覺( ´▽`)我地見呢間係墨西哥菜,仲要掛滿咗唔同造型嘅Pinata好靚就決定去試下~ 入到去見呢到嘅牛油果🥑同仙人掌🌵嘢食都係signature ,仲有好多仙人掌小盆栽,仲有個仙人掌花園,”from farm to table”嘅概念真係幾有心🥰💚好多嘢都好想試🥺🥺🥺TACO (3PCS) $99 ❤️‍🔥Chicken/ Al Pastor Pork/ Carnitas Pork佢嘅fillings可以自選,有得揀素,我地就揀咗1個雞2個豬😋 3個Taco都配咗蕃茄粒、好滑身嘅gucamole、洋蔥粒、cheese粒粒同埋香草,我鍾意呢啲食落咁fresh嘅嘢食🤩 有個豬肉我覺得好食嫁有肉汁豬肉又腍!!! 佢會配2個地道醬汁俾你點,一個香辣汁一個係調過嘅蕃茄醬,2個都好惹味🤤 仲有個青檸🍋 推介大家食呢個🥳Birria Beef Stew $189 ❤️‍🔥上枱係一碗牛肉湯+長條米飯+仲有兩隻座枱湯匙裝住洋蔥同香菜俾你自己決定落
🍽️ Verde Mar
📍西環西營盤水街41號地舖 #西環eatmeow好

好多嘢都好想試🥺🥺🥺

TACO (3PCS) $99 ❤️‍🔥

Birria Beef Stew $189 ❤️‍🔥
上枱係一碗牛肉湯+長條米飯+仲有兩隻座枱湯匙裝住洋蔥同香菜俾你自己決定落幾多~ 個飯仟,唔倒埋入碗湯到食✨佢個牛 超 級 軟 腍 !! 份量正常,舊舊入口即溶🥹🥹🥹我個人鍾意呢啲口感所以我包咗底清曬啲飯同牛肉🥹🤍✨

Signature Fried Chicken $89
大大舊烤到焦脆,配埋佢地個好似tabasco嘅醬汁食都幾惹味✨

Mexican Rice Pudding $78
我喺歐洲Exchange 嘅時候會買嚟溫書食😂 個rice pudding 好creamy,面頭有層cinnamon,仲有啲甜甜地嘅提子乾配埋食好夾~

Fresh orange juice $40
勁fresh!!! 👦🏻 話好似飲咗成個橙落肚 😂

覺得呢間值得encore ,餐廳venue仲可以租嚟做活動,又有啲同小數族裔小朋友一齊參與合作嘅畫作同埋產品可以欣賞同購買,去西環/weekend想去港島嘅朋友可以bookmark呢間 🥹🤍✨✨✨
2022-11-26
$160 (Lunch)
Taco(3PCS)