2022-09-21 80 views
身為食肉獸嘅我打邊爐一定會揀任食放題(可以任食肉回本🤭呢日比朋友拉左我黎尚鮮食散叫嘅火鍋😅第一感覺:咦 咁乾淨嘅?本身諗住可能會好似酒樓咁坐得唔舒服😅嚟到地方唔大 不過坐得幾舒服又靜😳少有Menu有串燒 刺身甚至乎私房菜😳我地今日淨係打邊爐 湯底嘅選擇都好多 搞到我地好難決定😂呢排天氣又熱又焗 叫左個冬瓜湯消下暑~另外揀左個血池麻辣湯🌶️湯入面有好多黑木耳😋呢度啲湯都係一盅盅自家熬製嘅~超有誠意湯底好足料👍🏻滿滿冬瓜粒 瘦肉 姬松茸 好清甜上枱時試左一啖 深深咁愛上左 好有呀媽煲嘅靚湯feel😍極不是味精湯!成餐飯我諗我飲左4碗😂店員都好好服務不斷幫我地加湯同隔油 相當貼心手切牛份量都唔少 油脂均勻豐富平時食牛都要就住落淡口味嘅湯因為怕湯底太濃會蓋過咗牛味 今次呢隻牛不論落冬瓜湯定麻辣湯都一啖就食到好重嘅牛味 而且仲好滑 好出色👍🏻共有4款丸 墨魚 蝦 豬 牛 漸變嘅顏色砌得好靚 全部自家手打誠意滿分好有驚喜嘅係每一款入面都有唔同餡料🤭其中有咸蛋黃 黑松露等 豬肉好厚身 形狀好特別 食落唔會有雪藏味 質素很好👍🏻田園盛入面有白蘿蔔 粟米 蕃茄 同幾款菜蔬菜新鮮唔會有變黃或爛嘅👍🏻我地亦叫
身為食肉獸嘅我打邊爐一定會揀任食放題(可以任食肉回本🤭
呢日比朋友拉左我黎尚鮮食散叫嘅火鍋😅
第一感覺:咦 咁乾淨嘅?
本身諗住可能會好似酒樓咁坐得唔舒服😅
嚟到地方唔大 不過坐得幾舒服又靜😳少有
Menu有串燒 刺身甚至乎私房菜😳
我地今日淨係打邊爐 湯底嘅選擇都好多 搞到我地好難決定😂

鍋底雙拼
呢排天氣又熱又焗 叫左個冬瓜湯消下暑~
另外揀左個血池麻辣湯🌶️湯入面有好多黑木耳😋

豬肉好厚身 形狀好特別 食落唔會有雪藏味 質素很好👍🏻
田園盛入面有白蘿蔔 粟米 蕃茄 同幾款菜
蔬菜新鮮唔會有變黃或爛嘅👍🏻
我地亦叫左日本蟹柳 越式扎肉 稻庭烏冬😋
加落麻辣湯底好似食麻辣燙咁好爽!
未試過散叫嘅邊爐可以食得咁爽😋一定會再黎過🤤
Type of Meal