2022-08-01 222 views
🧡Please follow my IG : orororenji☆ 南亭中環蘇豪士丹頓街55號地下✦ 月見•免治軟骨雞肉棒✦ 厚切牛舌芯✦ 燒白鱔✦ 銀雪魚✦ 廣島蠔✦ 雞翼✦ 雞腎✦ 燒豆腐✦ 燒雞泡魚乾✦ 燒飯團(三文魚、明太子)✦ 鮮野菜條✦ 日本抹茶可樂✦ 巨峰梳打店面雖然唔大,但好有日本傳統居酒屋感覺,服務都好好。坐低無耐就會先上野菜條,新鮮好食嘅,但注意唔係免費。然後食物方面都好出色,即叫即燒,調味又剛剛好,特別鍾情免治軟骨雞肉棒,雞肉棒入面有少少軟骨,口感有層次,點埋佢個汁同生雞蛋感覺更加嫩滑!厚切牛舌芯真係唔可以唔叫,唔叫你就走寶啦!超厚身勁爽口,食落啖啖肉但係又keep到肉汁,真係好正!仲有一樣都一定要叫,就係燒白鱔,燒到皮脆脆,食落無乜骨,肉質帶少少彈牙,然後有種魚油脂香味,超高質!燒飯團又係唔可以錯過,喜歡飯焦感覺嘅一定會鍾意,外脆內軟好good good。其他食物其實都好好味,不過就留返大家親身體驗試下,唔形容太多(๑˃̵ᴗ˂̵)

☆ 南亭

✦ 雞翼
✦ 雞腎

✦ 燒豆腐
✦ 燒雞泡魚乾

✦ 燒飯團(三文魚、明太子)

✦ 鮮野菜條

✦ 日本抹茶可樂
✦ 巨峰梳打

店面雖然唔大,但好有日本傳統居酒屋感覺,服務都好好。
坐低無耐就會先上野菜條,新鮮好食嘅,但注意唔係免費。
  • 厚燒牛舌芯