2019-03-31
講起樓下冰室,一直以黎都係食開路德圍果間,知道原來荃薈都有間分店就決定同朋友試下佢地嘅質素有冇keep 到啦😛一去到發現呢間分店原來大間過路德圍分店好多,多好多卡位得黎門面裝修亦比較精致有香港特色,真係有種香港舊式冰室嘅感覺,坐得好舒服。首先第一樣梗係叫左佢嘅招牌- 瑞士雞翼先啦!一如以往,瑞士汁用滷水,老抽生抽秘製而成,鹹中帶微甜,雞翼完全入曬味,同朋友都不理儀態咁用手拎住黎食😛我自己叫左吉列豬扒蕃茄滑蛋米線加鮮牛肉,吉列豬扒炸粉唔會過厚,保持到入面嘅豬扒滑嫩多汁得黎唔會太油膩。 鮮牛同滑蛋配埋蕃茄湯底口感好豐富👍🏻👍🏻朋友就叫左芝士菠菜蕃茄通粉,本身以為會係一pat 熱溶芝士鋪係上面,原來係將芝士撈埋落蛋汁到煮,加埋菠菜出黎嘅效果唔錯。野飲我就叫左華田脆脆,好滿足🤤最後每人都係食左六十蚊左右,以後除咗路德圍又多左個選擇啦!!
首先第一樣梗係叫左佢嘅招牌- 瑞士雞翼先啦!
野飲我就叫左華田脆脆,好滿足🤤