2022-07-08
PAN de PAIN pancake & sweet既日式人氣梳乎厘班戟就好多人都食過,今次我主要黎食D另類D少人叫D既野食。🍞「PAN de PAIN French Toast」 $88梳乎厘班戟🥞就成日試,今次見到menu既呢個PAN de PAIN 特製🤔French Toast相已經超想食🤤,一粒粒cube🧱咁疊起好得意擺得好靚✨,上面再有好似拔絲既糖圈點綴🤩,成個賣相好精緻,side dish仲有配埋一兜新鮮雜錦水果粒🍓同vanilla 雪糕球🍨,成個present 淨係for 影相打卡已經夠開心🤭,不過其實佢唔係只係得個樣靚,仲好好食😆,每一粒cube既外面都充滿左奶香🥛,牛油香🧈同雲尼拿香,煎到6邊外圍都有微脆焦糖香🍬,vanilla 雪糕球係用movenpick😬,有勁多vanilla seeds,一凍一熱夾住食,冰火交融🧊❤️🔥既口感好滿足。🥪「Egg Salad Sandwich」 $68唔好以為佢只係一個好普通既蛋沙律三文治😎,呢個係我食過最好食既蛋沙律三文治!!! 🥳蛋沙律個蛋黃咪係勁濃郁🥚,入面夾左一塊厚厚地又溶溶地既cheddar cheese🧀,有蕃茄🍅
唔好以為佢只係一個好普通既蛋沙律三文治😎,呢個係我食過最好食既蛋沙律三文治!!! 🥳蛋沙律個蛋黃咪係勁濃郁🥚,入面夾左一塊厚厚地又溶溶地既cheddar cheese🧀,有蕃茄🍅同生菜🥬,外面用既厚吐司仲搽左滿滿既牛油先去烘🧈,成個三文治係勁有誠意,恕我見識少🫣,係其他地方暫時未食到比佢更好食既蛋沙律三文治🤫。