2025-08-20
MY PRE-BIRTHDAY DINNER🎂生日要好好慶祝 呢間扒房我極力推薦✨酒店扒房環境夠曬GRAND 服務有TRAINING 食物質素高 價錢仲要好抵食🫰🏻仲有超驚喜嘅慶生盛筵 甜點會附上獨特設計可食用嘅裝飾材料 可以自己DIY生日甜點🥰🥗Classic Caprese Salad $138水牛芝士三色番茄 配羅勒&黑醋汁紅色 橘色 綠色嘅蕃茄味道同營養都各有不同 係一道好CLASSIC&FRESH嘅開胃前菜🦀Soft Shell Crab $178軟殼蟹有3件 炸得夠曬香口外脆內軟嘅蟹肉除咗好有口感亦都好入味🥩Waygu Flank M9 AUS 300g $528呢個澳洲M9和牛真係超鐘意外層焦香 裡面肉質易咬得嚟口感十足 而且肉味夠濃配搭三款唔同嘅mustard醬都好好味🥩20-Days Coffee Grounds Rib Eye USDA Prime 340g $558熟成20日的美國肉眼 同樣外層焦香 帶啖啖咖啡香熟成嘅牛排係比較濃郁口感 質地比較結實🥔Hand Cut Chips $65🍄Shimeji & Long Tail Mushroom $65自家製手切薯
水牛芝士三色番茄 配羅勒&黑醋汁
自家製手切薯片同Mushroom都只需$65
份量我覺得係好大碟!味道都相當唔錯 好抵食
🍎Apple Spiral $88
佢嘅甜品每日都有唔同款式
好似拆盲盒咁 唔會獨孤幾味 成個感覺好新鮮 甜品味道亦都相當出色
晚餐除咗單點 亦有套餐選擇
今年嘅生日飯我非常滿意😉