五星級酒店零死角飽覽維港海景🌊 任食串燒同壽司都唔洗😍! 環境 揉合秘魯元素嘅日本料理Nobu由頂級日本料理代表人物松久信幸先生(Nobu Matsuhisa)領軍, 餐廳環境超好,全餐可以對正維港海景享用! Kushi-Maki $698/位 (每周一 晚餐限定) 星期一晚餐限定嘅Kushi-Maki包含小食拼盤、無限量供應串燒及壽司。 小食拼盤小食拼盤有枝豆、日式漬物、燒日本青椒、金槍魚粟米脆片、龍蝦粟米脆片及三文魚粟米脆片。 Free Flow 串燒小食拼盤之後就有串燒,共有5款,雞肉、牛肉、帆立貝、蝦、蔬菜,牛肉帶脂肪得黎,油脂比例剛好,帆立貝半生熟口感,全部起碼refill 一次😆 Free Flow Maki 至於壽司,Maki同樣有5款,有鰻魚&青瓜卷、蝦天婦羅、三文魚&牛油果卷、辣味金槍魚卷及加州卷,每位仲送海膽及吞拿魚🍣,Maki皆沾上黑白芝麻,添加香氣,刺身餡新鮮清甜🩷 但我哋留肚要加配食埋Nobu招牌菜! 主菜 主菜可以優惠價$198加配,必點享負盛名嘅Nobu招牌菜「鱈魚西京燒」,真係唔洗點咬極為嫩滑🥹必!須!加!配!另一款羊架同樣唔錯,羊羶香恰到好處。 甜

五星級酒店零死角飽覽維港海景🌊 任食串燒同壽司都唔洗😍!

Kushi-Maki $698/位 (每周一 晚餐限定)

Free Flow 串燒

甜品
特色芒果芝士蛋糕配青咖哩雪葩
日本士多啤梨蛋糕配香草雪糕
自家製麻糬

甜品同樣有驚喜🙈 本身套餐包雪糕一球,我哋選擇+$98 加配特色芒果芝士蛋糕配青咖哩雪葩、日本士多啤梨蛋糕配香草雪糕及自家製麻糬,唔係講笑,三款都好有驚喜!尤其係日本士多啤梨蛋糕🍰,個名平平無奇,但係一切開超有驚喜,原來係用白朱古力同蛋糕梅花間竹咁分層做出口感,完全係功夫心機嘅甜品🥹而且甜度啱啱好,配搭士多啤梨天然嘅酸甜,超級好食🤤 青咖哩雪葩十分有特色,本身有啲驚難入口,但係完全唔奇怪,仲要幾好食。而自家製麻糬同樣好有驚喜,入邊有類似花生脆片增加口感,令整體煙靭得來又有脆脆口感,多重驚喜。

Free Flow 飲品
Free  Flow  Drinks

對住咁靚嘅景色,有佳餚當然要有美酒搭配🍷,我哋都加埋Free Flow package ,有三個價位,選擇中間價$268/位,已經包酒精!包括:柚子威士忌梳打,威士忌梳打、有氣日本清酒、大吟釀、純米大吟釀及啤酒🍻 有氣日本清酒「七賢」,自家45%精米步合嘅純米大吟釀及由「北雪」酒造專為Nobu釀造嘅頂級大吟釀,而有氣泡焙茶都好搭全晚嘅茶式,最後仲嘆返杯咖啡☕️

以中位價錢係五星級高級餐廳用膳,整晚體驗都十分滿意💕,仲要係Free Flow再加食物有質素,飲品選擇方面都唔馬虎,絕對推薦🫶🏻
Maki
鱈魚西京燒