2021-04-29 1067 views
無窮無盡的加班,放工後跟同事到荃灣吃一個遲來的晚餐,他們食量大又喜歡飲啤酒所以選擇了 Together。一個價錢 可以任食任飲,認識有點像酒店的自助餐,火鍋加料理,CP值高,真係幾吸引。我們先選好湯底,店員帶我們到卡位,可以望街景幾開陽, QR code 下單方便又唔怕漏單,彩色照片方便易明。麻辣鴨血精選湯底我們選擇了刺激的麻辣鴨血,有我最近很喜歡吃的鴨血、豆皮、京蔥、指天椒乾、小米辣椒,味道很濃厚,食物不需要醬料已經很夠味,真係辣得特別開胃。自助區最吸引我們的都是刺身,三文魚、希靈魚、赤蝦、帶子,每次揀三款,都幾新鮮,三文魚厚切有口感,赤蝦有光澤又彈牙。我仲食咗幾件壽司,有我最愛的鰻魚。選擇多不勝數,還有後生仔最愛的炸物、沙律、飲品、甜品。我見到喜歡的食物就攞一件,感覺上好豐富,色彩繽紛!同事任飲生啤,我就喜歡花茶💕汽水和包裝飲品 必有一款啱心水。火鍋配料可以無限追加,也有一些特別款式需要額外收費,只是免費的部份我都已經試不完,款式實在太多了。我覺得有些配料很有創意,推介芋香鴛鴦薯、火鍋麻薯,麻辣火鍋配上有點像湯圓的甜品,有咸有甜,味道幾得意。本來仲想食榴槤水晶丸,可惜售罄。可特別的
無窮無盡的加班,放工後跟同事到荃灣吃一個遲來的晚餐,他們食量大又喜歡飲啤酒所以選擇了 Together。一個價錢 可以任食任飲,認識有點像酒店的自助餐火鍋加料理,CP值高,真係幾吸引。

麻辣鴨血

自助區

火鍋配料

可特別的高湯小籠包,湯汁爆棚。我一向都係餃子皇后,所以食咗好多粟米餃子、高麗菜肉餃子,很滿足!

海鮮我要讚一下海蝦,大隻生猛,蝦肉新鮮又彈牙。扇貝鮮甜有彈性。

任食靚牛肉我點了美國穀飼肥牛、特級牛肩胛,牛味重,色澤光亮,油花均勻,肉質飽滿,入口柔嫩,牛魔王最愛。

最後甜品,幾款不同口味的雪糕球,綠茶味雪糕我要 encore, 仲有新鮮即製乳酪雪糕。

總括而言,有驚喜的火鍋自助放題,食飽飽開心滿意的離開,下次加完班之後可以再來幫襯。

• 刺身
  • 壽司