2010-06-28 31 views
遲來的食評.....在柴灣返工的我是日下午3點放工後和男友到百利冰室食一餐午餐混下午茶,去到都已經接近4點,仍然非常多人,暗暗吃了一驚!!和男友點了:蝦多士沙爹牛肉公仔麵餐(但加了5蚊轉牛骨湯底)忌亷火腿雞湯通餐蝦多士,有點奇怪,不太好食,因為好像有點油益味沙爹牛肉公仔麵餐(但加了5蚊轉牛骨湯底)普通的沙爹牛肉,但得意的是牛骨湯底。幾好味,雖然要加5蚊,不過好濃味,但有點像出前一X既湯味。(因為都係好濃味??不知道)5蚊可以一試。忌亷火腿雞湯通好味,個湯好好味,唔會好似普通茶餐廳咁求其搵d味精開俾你仲要係淡某某的出到街外門口等待男友埋單時見到有些造形十分可愛既餅食,真的十分可愛,要讚讚師傅的心機!!不過因之前已係openrice做過公課,固沒有買到。但依然要讚讚師傅的心機和做餅的功力!!總括來說,很抵食!!經過開的話十分建議你一試,但山長水遠來試就好像有點誇張。P.S. 小妹其實之前見電視講到冰室,所以特地找自已附近的冰室試試,但見到百利的環境與我在電視中好似PTU(電影)影出來的有點出入,可能不自覺地暗暗減了點點分數
遲來的食評.....
去到都已經接近4點,仍然非常多人,暗暗吃了一驚!!

和男友點了:
蝦多士
沙爹牛肉公仔麵餐(但加了5蚊轉牛骨湯底)
忌亷火腿雞湯通餐
蝦多士,有點奇怪,不太好食,因為好像有點油益味

沙爹牛肉公仔麵餐(但加了5蚊轉牛骨湯底)
普通的沙爹牛肉,但得意的是牛骨湯底。
5蚊可以一試。
忌亷火腿雞湯通
好味,個湯好好味,
唔會好似普通茶餐廳咁求其搵d味精開俾你仲要係淡某某的

出到街外門口等待男友埋單時見到有些造形十分可愛既餅食,
真的十分可愛,要讚讚師傅的心機!!
不過因之前已係openrice做過公課,固沒有買到。
但依然要讚讚師傅的心機和做餅的功力!!

總括來說,很抵食!!
經過開的話十分建議你一試,但山長水遠來試就好像有點誇張。
可能不自覺地暗暗減了點點分數

2010-06-12
$30 (Tea)