2018-10-09
Book了6點30分與朋友聚會一入門口職員已經黑口黑面 好似我地得罪左佢咁明明間餐廳入座率得3成 但比張4人檯另加一張椅子比我地坐 張檯仲要有1/4係貼牆 (我地一行5人)搞到坐到勁逼 仲要坐角落但見到大把吉檯 另外有些人2人坐6人檯入座後 職員服務態度極差 舉手點餐沒有人理會 路過與我們對視後竟然直行直過當睇唔到水飲完了 沒有職員會幫忙加水舉手叫職員加水叫了幾次也是只得到 「等一等」的回覆最後水當然是沒有人來加職員0笑容 點餐時向職員詢問菜式內容時職員一副不耐煩的樣子,而且藐嘴,完全不想回答 菜還未食完,還有一半,職員便不停執檯,不停問係咪唔要,係咁想趕我地走但當時現場仍然是有6成空檯付錢時問了一句經理有冇做咩信用卡優惠,經理黑晒面好惡的語氣說「唔洗問啦我地唔做信用卡優惠的」....請問這樣的態度怎樣做生意?客人是給他們用來出氣的作為一個顧客,來到一間餐廳上至經理,下至執檯也是黑口黑面,說話的語氣,態度也很差的餐廳,叫人如何再回頭幫襯?
一入門口職員已經黑口黑面 好似我地得罪左佢咁
搞到坐到勁逼 仲要坐角落
但見到大把吉檯 另外有些人2人坐6人檯
水飲完了 沒有職員會幫忙加水
舉手叫職員加水叫了幾次也是只得到 「等一等」的回覆
最後水當然是沒有人來加
但當時現場仍然是有6成空檯
請問這樣的態度怎樣做生意?
客人是給他們用來出氣的